* investitie târzie in reteaua de alimentare cu agent termic a cartierului Bistrita Lac * dupa ce mare parte dintre consumatorii din zona au renuntat la serviciile Thermoenergy din cauza numeroaselor avarii, furnizorul de agent termic schimba un tronson din reteaua de agent primar * o data cu plecarea consumatorilor, reteaua a fost subdimensionata

Consumatorii Thermoenergy Group SA Bacau din cartierul Bistrita Lac nu au apa calda menajera (ACM) de aproximativ doua saptamâni. Sistarea ACM are legatura cu vechimea retelelor de agent termic.

In acest an, echipele de interventie ale Thermoenergy au fost nevoite sa actioneze de nenumarate ori pe strada Nufarului, sa decoperteze trotuarul si strada, pentru a putea cârpi reteaua extrem de uzata.

PUBLICITATE

Când se terminau lucrarile si erau repornite instalatiile, din cauza vechimii si a presiunii introduce in conducte, tevile cedau pe capete.

conducta Nufarului 1

 

La un moment dat, Dorel Trofin, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 106 i-a propus lui Radu Cristian Palade, directorul Thermoenergy, inlocuirea in totalitate a tronsonului. Din nefericire, in primavara nu au existat bani pentru demararea unui astfel de proiect, insa, data fiind situatia, recent, au fost identificate fonduri pentru refacerea retelei primare de pe strada Livezilor si Nufarului. Pentru ca dimensiunile vechilor conducte nu se mai justificau din cauza numarului mic de consumatori ramasi racordati la sistemul centralizat de termoficare, reteaua a fost inlocuita cu una de mai mici dimensiuni, care sa asigure necesarul pentru cei bransati la Thermoenergy.

“Reteaua primara deserveste patru puncte termice in zona. Eu consider ca aceasta investitie s-a facut foarte târziu, intrucât, majoritatea proprietarilor din asociatia pe care o reprezint, au ales alta sursa de incalzire. La noi, au mai ramas racordati la Thermoenergy aproximativ patru consumatori, restul, montându-si centrala de apartament. Majoritatea s-au desprins de Thermoenergy tocmai din cauza avariilor. Oamenii nu aveau vreme indelungata apa calda si erau privati de caldura pe timp de iarna”, declara Dorel Trofin, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 106

Angajatii Thermoenergy care intervin pe strada Nufarului spun ca lucrarile se vor incheia curând. Locuitorii din zona vor avea din nou apa calda si spera ca vor scapa de chinul intreruperilor neprogramate. Dorel Trofin vrea cu orice pret ca la incheierea lucrarilor, strada si trotuarul sa fie aduse la starea initiala. El spune ca a vorbit cu directorul de la Thermoenergy despre stadiul si finalitatea lucrarilor si a primit asigurari ca trotuarul si strada vor fi refacute de firme specializate. Contactat telefonic, Radu Cristian Palade, directorul Thermoenergy Group SA Bacau, s-a scuzat ca nu poate vorbi, fiind intr-o sedinta la primarie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ