O veste bună și una proastă referitoare la echipa de volei feminin Știința Bacău. Cea bună: în aceasta perioadă, echipa antrenată de Florin Grapă nu va înregistra plecări de jucătoare. Cea proastă: din păcate, însă, nu vor exista nici achiziții.

„Este greu de crezut că ne-am putea înhăma la vreun transfer atât timp cât situația financiară a echipei ramâne una neclară”, a declarat antrenorul Florin Grapă, care a precizat în mai multe rânduri că pentru 2019 își dorește, înainte de toate, stabilitate. „Voi avea în scurt timp o discuție cu autoritățile locale deoarece fără un ajutor din această direcție ne va fi greu să facem performanță.

Am încredere că rezultatele bune înregistrate în 2018 atât pe plan intern, cât și pe plan internațional vor facilita un sprijin financiar din partea municipalității”, a adaugat tehnicianul Științei.

Echipa băcăuană, care a încheiat turul Diviziei A1 pe locul 3, și-a reluat pregătirile ieri. Până pe 12 ianuarie, Știința nu va conta pe Kapelovies, Faleș, Cazacu și Rogojinaru, convocate la lotul național pentru meciurile din preliminariile Campionatului European.

România va întâlni sâmbăta aceasta Spania, iar pe 11 ianuarie va juca împotriva Bosniei. De notat și faptul că în ierarhia valorică stabilită de Federația Română de Volei la final de 2018, în „Top 10” se regăsesc și trei jucătoare de la Știința: Kapelovies, pe locul 4, Cazacu, pe poziția a șasea și Fales pe 8.

Alte articole