De un timp, prin tara, au inceput sa umble tot felul de pretinsi comisari de la Protectia Consumatorilor, care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi. Unii dintre impostorii care au desfasurat prin tara astfel de activitati ilegale de control au fost identificati ca fiind membri ai unor oarganizatii neguvernamentale de protectia consumatorilor. Acestia utilizeaza legitimatii asemanatoare cu cele oficiale si, in unele cazuri, se inregistreaza in Registrul Unic de Control. In acest context, operatorii economici bacauani sunt sfatuiti sa verifice cu atentie legitimatiile care le sunt prezentate de falsii comisari.

„Desi, in judetul Bacau, nu au fost cazuri deosebite, este bine ca operatorii economici sa fie precauti si prompti la astfel de «practici». Pentru corecta informare a operatorilor economici aveti mai jos specimenul de legitimatie ANPC. Orice alt model constituie fals, nu are drept de control privind reglementarile din domeniul protectiei consumatorilor si trebuie raportat institutiilor abilitate”, a precizat Alin Nastasa (foto), comisar sef adjunct la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

In plus, dupa terminarea controlului, comisarii CJPC nu solicita niciodata operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi. Aceste sanctiuni contraventionale se achita la Trezorerie, institutia primind doar copia chitantei de varsamânt. De precizat ca membrii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei consumatorilor nu au drept de control, ei putând cel mult informa opinia publica asupra deficientelor de calitate ale produselor si serviciilor si asupra consecintelor vatamatoare ale acestora pentru consumatori sau de a initia actiuni in justitie pentru apararea drepturilor si intereselor consumatorilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ