Apeluri false și repetate făcute la dispeceratele Companiei Regionale de Apă și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău îi pun pe drumuri angajații CRAB. Conducerea companiei a declarat pentru Deșteptarea că echipele care ar trebui să dea drumul la vane în oraș sunt trimise pe o distanță de 60 km, pe traseul aducțiunii Valea Uzului, să verifice veridicitatea anunțurilor anonime.

Primim tot felul de apeluri că ar fi cedat din nou conducta, însă, niciunul nu s-a confirmat la fața locului. Am luat angajații care trebuie să deschidă vanele prin cartiere ca să ajungă apa la toți consumatorii și i-am trimis la sesizări.

Ultimul apel a venit de la un șofer care ar fi trecut prin Podiș, iar când a văzut apă pe câmp a sunat că este avarie.

Oamenii aceștia nu discern când fac astfel de afirmații! Balta respectivă se formase de la scurgerile de pe versanți. Cum a plouat zilele acestea, pâraiele s-au umflat și au ieșit din matcă pe unde au găsit loc.

Iar astfel de apeluri nu sunt singulare. Toate echipele sunt în teren și fac în așa fel încât apa să ajungă în casele băcăuanilor cu presiune normală.

Vom da drumul la apă și nu o vom mai opri!, declară Nina Chiper, director general CRAB

Directorul CRAB a declarat pentru Deșteptarea că în cursul dimineții de sâmbătă consumul de apă s-a dublat față de perioada obișnuită. Din acest motiv s-ar putea ca apa să nu fi ajuns încă la unii consumatori. CRAB va reporni instalațiile în această după-amiază și va lăsa apa să curgă la presiune normală.

Alte articole