– un bacauan spune ca i-a stat inima când a vazut cât are de plata la intretinere pentru luna ianuarie – i-a venit de plata doar caldura 785 de lei, la un apartament cu doua camere – batrânul a cautat raspunsuri la asociatia de proprietari, la ISTA si la Protectia Consumatorului – se pare ca la mijloc a fost vorba de o eroare de calcul strecurata la nivelul lunii decembrie, care nu a facut altceva decât sa le dea locatarilor dureri de cap

Octogenarul Mihai Chelariu (foto) locuieste intr-un imobil cu patru etaje, pe strada Republicii, nr. 56. Barbatul spune ca dupa ce a platit in luna decembrie 2015 suma de 380 de lei la intretinere, in luna ianuarie 2016, s-a regasit in tabelul ISTA cu o datorie de 713 lei. Suma extrem de mare pentru apartamentul sau de 37 metri patrati, l-a bulversat si a incercat sa caute lamuriri la Asociatia de proprietari nr. 81, de care apartine.

“Doar caldura mi-a venit de plata 700 de lei! Va dati seama ca in conditiile in care eu as fi consumat caldura de banii acestia, apartamentul meu ar fi trebuit sa fie un cuptor de pâine! Am intrebat la asociatie ce se intâmpla si mi s-a spus ca daca asa a venit tabelul, inseamna ca atât am de plata. As fi vrut sa ma lamureasca cineva de unde a aparut un consum asa mare, dar nu am primit un raspuns concret”, declara Mihai Chelariu, locatar.

PUBLICITATE

Barbatul are 87 de ani si nu se poate deplasa la usile institutiilor abilitate pentru a i se explica modul de calcul. Nepotul batrânului a incercat sa-i dea o mâna de ajutor in deslusirea problemei care il framânta, insa acesta declara ca a sunat trei zile la rând la ISTA si tot timpul intra faxul.

“La asociatie nu ne-a lamurit nimeni asupra consumului, la ISTA sun in continuu pe numarul afisat la avizier (0234 511361) si intra faxul, am sunat la Protectia Consumatorului si mi-au spus ca nu tine de ei solutionarea acestei probleme si m-au directionat catre Primaria 2, la asociatii de proprietari. Nu se pune problema banilor, insa vrem o explicatie clara, pentru ca mi se pare nejustificata suma care i-a venit de plata bunicului, in conditiile in care el tine mai tot timpul caloriferele inchise”, spune nepotul batrânului.

Un drum la Asociatia de proprietari nr. 81 a dezlegat misterul facturilor mari. Se pare ca la mijloc a fost vorba despre o eroare de calcul, iar ceea ce li se cuvenea de plata locatarilor pe luna decembrie, a fost recalculat si adaugat in fise la consumul pe luna ianuarie. Reprezentantii asociatiei spun ca le-au sesizat celor de la ISTA eroarea si astfel s-a ajuns la recalcularea consumurilor.

“Nu stiu dupa ce algoritm s-a calculat, dar pe luna decembrie, la toti locatarii blocului nr. 56 a fost trecut acelasi consum. Am observat lucrul acesta pentru ca eu personal citesc consumurile din bloc si mi-a atras atentia. In baza sesizarii mele, cei de la ISTA au facut recalcularea consumurilor, iar costurile aferente lunii decembrie (din care s-au scazut platile facute in avans) au fost adaugate in facturile care au fost afisate pentru luna ianuarie. Eu am avut o discutie cu domnul Chelariu, dar se pare ca acesta nu a inteles”, declara Aurel Dobranis, administrator la Asociatia de proprietari nr. 81.

Reprezentantii asociatiei de proprietari au o explicatie si pentru apelurile telefonice efectuate la ISTA, care au ramas fara ecou. Se pare ca societatea in cauza, are program de lucru doar martea. ISTA este una din firmele care face calculul consumului de agent termic a locatarilor care detin repartitoare de costuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Bataie de joc !. Unii gresesc, iar altii platesc. Asa si la Asociatia de Propietari nr.16 – Vasile Alecsandri. Mamei mele de 90 de ani, din bulibaseala dintre ELSACO ( firma de repartitoare) CET si Asociatia de Proprietari, I-au incasat in plus 104 lei.

  2. 37 mp numiti voi apartament? Poate gaura de soareci…nu a fost nicio greseala.totul e fct intentionat.face parte din programyl zilnic al vietii de kkt din Romania…autoritatile te tin in ” priza” ..esti tot timpul ocupat cu ceva ca sa nu mai iesi in strada sa protestezi

LĂSAȚI UN MESAJ