Lipsa locurilor de muncă creează mari neajunsuri locuitorilor din Dărmănești, dar și autorităților. Oameni fără slujbă înseamnă șomaj, bani consumați pe ajutoare sociale, taxe neplătite, sărăcie, suferință. Din acest motiv, Toma Constantin, primarul orașului, e preocupat, permanent, să atragă investitori.

Iar cine caută găsește. La ora aceasta, Primăria Dărmănești intermediază o investiție cu o companie din Turcia care intenționează să deschidă un abator cu două linii de sacrificare, una pentru oi și alta pentru bovine, precum și o fabrică de hamburgeri. Calea spre această colaborare s-a deschis în toamna 2017.

„Anul trecut, în noiembrie, am făcut o înfrățire între Dărmănești și Vulcănești, un oraș din Republica Moldova, Regiunea Autonomă Găgăuzia. La vizitarea orașului Vulcănești am cunoscut, pe lângă ambasadorul Turciei, un om de afaceri influent, care are activități în acest domeniu”, povestește Toma Constantin. O lună mai târziu, o delegație de oameni de afaceri din Turcia a venit în Dărmănești.

“Au apreciat foarte mult frumoasele obiceiuri de iarnă, dar și potențialul zonei, prin urmare au decis să dezvolte o investiție aici”, explică primarul. În acest moment, se lucrează la întocmirea documentației și se fac demersuri pentru obținerea avizelor. Abatorul va deservi crescătorii de animale din localitățile situate între Adjud și Ghimeș Făget. Primarul orașului Dărmănești încearcă să atragă și alți antreprenori:

„În primul rând, le oferim informații și îi sprijinim în obținerea autorizațiilor și avizelor. În al doilea rând, le punem la dispoziție teren pentru viitoarele construcții și ne angajăm să asigurăm toate utilitățile: apă, canalizare, energie, căi de acces.” Prin urmare, ușa Primăriei Dărmănești e larg deschisă pentru investitori.

Alte articole