Proiectul de extindere a Secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău prin construirea celui de-al doilea buncăr și dotarea acestuia i-a adus un premiu binemeritat Consiliului Județean (CJ) Bacău la Gala Administrație.ro, care a avut loc la Cluj pe 12 decembrie.

Cel care a reprezentat CJ Bacău și a ridicat premiul este Silviu Botez, directorul Direcției de dezvoltare durabilă și managementul proiectelor.
Gala este organizată de portalul Administratie.ro și Oameni și Companii, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Insitutul Național de Administrație și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

 

La această a XV-a ediție a Galei au fost premiate 28 de proiecte realizate în 2019 de către instituțiile administrației publice locale în diverse domenii: infrastructură locală, servicii sociale, educație, sănătate, cultură, turism, servicii publice, urbanism, tehnologii moderne în administrație.

Cum spuneam, la secțiunea „Investiții în sănătate”, CJ Bacău a primit Diploma de Excelență pentru proiectul „Lucrări de extindere și dotare buncăr nou compartiment Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Bacău”, în valoare de 23,5 milioane de lei.
O investiție pentru bolnavi din întreaga regiune

Valoarea noului accelerator de energii înalte care va oferi pacienților șase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei va fi de 15 milioane de lei și va fi asigurată din fonduri guvernamentale. CJ Bacău va suporta diferența reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcții-montaj.

Proiectul se adresează celor 7000 de bolnavi aflați în evidență oncologică la SJU, din Bacău și din județele învecinate.

„Dotarea cu aparatură de înaltă performanță și existența unui personal calificat vor conduce la creșterea eficientizării actului medical și recunoașterea Spitalului Județean de Urgențe Bacău ca unul dintre cele mai apreciate spitale din zonă”, arată Ramona Florea, șefa serviciului Comunicare-Imagine din cadrul CJ Bacău.