Nu cuvântul a fost la inceput, ci imaginea, am putea parafraza, atunci când intram in Galeria KARO din Bacau (str. Oituz, nr. 45), institutie privata, care a luat fiinta din initiativa si dragostea pentru arta a familiei Tinteanu, Carmen si Constantin.

De curând, aici s-a vernisat o expozitie-eveniment, unica, deocamdata, in Bacau, gazdele galeriei si custodele expozitiei, pictorul bucurestean Mihai Sârbulescu, au reusit sa urce pe simeza nume mari, importante ale artei plastice, toate tablourile si sculpturile expuse fiind autoportrete, mai vechi sau mai noi, unele expuse in premiera, cum este cel al pictorului Ilie Boca, din anii de studii de la Cluj, sau cele ale artistilor Vasile Craita si Marius Craita Mândra, Ioan si Dragos Burlacu, care au venit in expozitie cu autoportrete lucrate special pentru acest eveniment. In total, au fost reunite sub acelasi titlu – Autoportret, lucrarile a 33 de artisti in viata sau trecuti in lumea umbrelor: Mihai Chiuaru, Dumitru Macovei, Ovidiu Marciuc, Georgian Mazerschi, Ioan Mihalache, Vasile Muresan Murivale, Cristina Ciobanu, Cristian Ditoiu, Constantin Flondor, Horea Pastina, Ana Petrovici-Popescu, Stefan Pristavu, Sorin Purcaru, Dionis Puscuta, Mircea Roman, Ion Grigorescu, Geanina Iustina Ivu, Diana Manole, Matei Lazarescu, Andrei Rosetti, Mihai Sârbulescu, Silvia Tiperciuc, Bogdan Vladuta, Florentina Voichi, Gheorghe Zarnescu, iar prin amabilitatea unor colectionari privati, Sorin Costina si Octav Olaru, au fost expuse autoportretele pictorilor Horia Bernea, Mihai Horea, respectiv Nicu Enea si Dan Hatmanu.

“Este singurul autoportret, facut in anii de liceu, de atunci m-am lasat de asemenea auto – introspectii asupra chipului meu”, s-a confesat maestrul Ilie Boca, cum un singur autoportret are si Ioan Burlacu, caruia i-a adaugat, la vernisaj, si o poezie, cu acelasi titlu.

La o asemenea expozitie nu poti decât sa privesti, luând aminte la spusele artistului Ion Grigorescu: “Daca ma uit la mine, la artist, nu vad nimic, eventual rosul de mercur al oglinzii, daca ma uit la om vad creatia lui Dumnezeu si pot studia la nesfârsit.”

Expozitia este deschisa pâna in luna august.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ