Locuitorii din Filipeni vor sărbători sâmbătă, 17 august, Ziua Comunei, eveniment organizat de Primărie în parteneriat cu unitățile de învățământ. Vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean, Prefecturii Bacău, parlamentari, consilieri locali, cadre didactice și primari din comunele învecinate.

„Avem programată o întâlnire cu «Fiii satului», un moment așteptat și emoționant, și o expoziție cu goblenurile realizate de Vasile Huțu după picturile lui Nicolae Grigorescu, expoziție care va fi, sperăm, un punct de atracție și un prilej de bucurie artistică”, a explicat Rodica Ambrosie, primarul comunei Filipeni.

Manifestarea va începe la ora 15 cu o slujbă religioasă, după care vor urma alocuțiunile invitaților, un program de cântece patriotice și decernarea titlurilor de «Cetățean de onoare al comunei» lui Vasile Huțu, realizatorul goblenurilor, și lui Ion Cernat, profesor de istorie, autorul „Monografiei comunei Filipeni”.

După discursurile celor doi, pe scenă vor urca elevii talentați ai comunei, care vor prezenta o piesă de teatru semnată de I. L Caragiale și un bogat program de dansuri și cântece populare românești.