* Eveniment inedit în Bacău, o expoziţie de caricatură, cum nu s-a mai văzut din 1979. Vernisajul joi, 21 februarie, ora 14.00, galeriile ALFA.

Muzeul de Artă propune băcăuanilor o mare expoziţie de caricatură, cum n-a mai fost în Bacău din 1979. Cine îşi mai aminteşte, atunci, în premieră pentru Bacău a fost organizat ediţia I a Salonului „Umorul în Artă”, la care au participat cei mai buni şi cunoscuţi caricaturişti din România. Preşedinte al juriului a fost academicianul Ion Frunzetti.

Bacăul este bine reprezentat la nivel naţional al acestui fenomen, pe simezele naţionale şi internaţionale se găsesc frecvent maeştri ai caricaturii Constantin Ciosu, Crăiţă Mândră Vasile, Victor Eugen Mihai (VEM), numărându-se permanent printre laureaţi, indiferent pe ce continet expun.

Expoziţia cu lucrări de la Urziceni este organizată în colaborare cu Casa Municipală de Cultură Urziceni, al cărui director este Nicolae Petrache, în acelaşi timp şi curator al Festivalului. Vernisajul va avea loc joi, 21 februarie, ora 14.00, la Galeriile ALFA, în prezenţa invitatului special, Nicolae Petrache, care va prezenta publicului, împreună cu Vasile Crăiţă Mândră şi Dionis Puşcuţă, caricatura ca fenomen social, cultural şi artistic. Sunt în expoziţie peste 150 de caricaturi, din cele 400 trimise, semnate de artişti din România şi din peste 40 de ţări.

Este, afirmă Dionis Puşcuţă, şef secţie Artă, un eveniment major, important, care precede marea expoziţie din luna iunie a artistului liniei Constantin Ciosu, la împlinirea a 80 de ani, dar şi o pregătire pentru ediţia a II-a a „Salonului „Umorul în Artă”.

Alte articole