Dupa ce s-a rezolvat situatia din Iraq, tara acuzata ca ar pregati in secret arme de distrugere in masa, iata ca vine rândul Siriei sa intre in vizorul comunitatii internationale pe motiv ca ar fi folosit arme chimice pentru a ucide rebelii.

Drept este ca, in ciuda cautarilor, niciun expert n-a reusit sa gaseasca vreodata macar un capat de ata radioactiv in Iraq, ca sa nu mai vorbim de arme nucleare. Dar asta nu a contat prea mult; tara a fost “pacificata”, iar resursele de petrol “securizate” pentru a fi importate la pret modic de SUA. A urmat exportul democratiei in Tunisia si Egipt.

Coincidenta sau nu, ambele tari sunt exportatoare de petrol. Regimurile respective au fost schimbate, insa situatia ramâne critica. Desigur, asta nu impiedica in vreun fel exploatarea petrolului. Cu Siria e mai dificil putin.

PUBLICITATE

Tara exportatoare de petrol, Siria rezista inca presiunilor politice si militare de schimbare a regimului politic. Pentru cât timp, nu se stie, dar, cu siguranta se vor gasi solutii pentru democratizarea petrolului sirian.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. exagerezi , daca spuneai Libia poate te mai credeam dar Siria si Egiptul nuu se compara cu Irakul , din aceasta cauza nici nuu a intrat pana acum sua in siria ptr ca nuu recupereaza cheltuielile interventiei pentru ca nuu au petrol asa cum zici tu, dar nuu se poate ca un tiran sa omoare civil nevinovati utilizand arme chimice si nimeni sa nuu intervina.

  2. Americanii nu vor putea pune piciorul in Siria deoarece s-ar apropia prea mult de Rusia . Au mai incercat ( in 1979) obsesia lor cu “incorsetarea” rusilor ( pe atunci, in URSS ), prin “stimularea” revolutiei islamice din Iran, dar nu prea le-a iesit “pasenta”…In legatura cu posibila atragere a aliatilor intr-o noua aventura in Orientul Mijlociu, trebuie sa observam ca acestia au devenit tot mai reticenti, in ultimii ani, fata de eforturile americane de “implementare” a democratiei in zonele unde acest cuvint n-are nici un sens, ba dimpotriva !!

  3. Vorbesti prostii , tinere ! Eu m-am referit la revolutia islamica din IRAN (1979), dar, probabil ca parintii tai ( pe atunci) erau la gradinita ! N-am facut nici o referire la IRAK, o alta mancare de peste !!

LĂSAȚI UN MESAJ