20 aprilie 2024
EvenimentExplozie la Rafinăria Petromidia: Incendiu stins fără victime

Explozie la Rafinăria Petromidia: Incendiu stins fără victime

Reprezentanţii Rafinăriei Petromidia au anunțat vineri dimineață că a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină (HB), însă aceasta a fost stinsă fără a exista victime. Potrivit informațiilor furnizate, explozia nu a fost urmată de incendiu, iar situația a fost rapid gestionată de forțele de intervenție. În prezent, activitățile și operațiunile sunt suspendate la Rafinăria Petromidia, aceasta aflându-se în proces de revizie generală pentru lucrări de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților de producție.

Conform declarațiilor din comunicatul de presă transmis de Rompetrol Rafinare, situația a fost sub controlul forțelor de intervenție, care au acționat conform procedurilor specifice pentru răcirea instalației. În urma incidentului, autoritățile au evacuat un număr de 20 de persoane, în timp ce restul angajaților au părăsit zona de lucru în siguranță.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Dobrogea” a intervenit imediat la fața locului, activând Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona situația. Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat pentru supravegherea zonei, iar Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat după aproximativ o oră de la explozie. Cu toate acestea, șase echipaje de pompieri rămân la fața locului pentru a asigura măsurile de siguranță în orele următoare.Pentru a sprijini intervenția la fața locului, au fost mobilizate și resurse din alte regiuni, inclusiv autospeciala de transport roboți de la ISU BIF, precum și patru mașini de stingere de la ISU Ialomița și ISU Călărași.

Incidentul de la Rafinăria Petromidia a declanșat și o serie de reacții din partea autorităților centrale, precum Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care a trimis sprijin din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Anunțul despre incident vine în contextul unor provocări semnificative pentru industria rafinăriilor, precum fluctuațiile cotațiilor internaționale ale țițeiului și produselor rafinate. Rompetrol Rafinare, membră a Grupului KMG International, a înregistrat anul trecut pierderi financiare substanțiale, într-o perioadă caracterizată de volatilitate și presiuni economice.

Deși situația de la Rafinăria Petromidia s-a rezolvat fără victime, incidentul subliniază importanța continuării eforturilor pentru îmbunătățirea siguranței și securității în industria petrolieră. Autoritățile locale și companiile implicate trebuie să acorde o atenție sporită măsurilor preventive și procedurilor de intervenție pentru a evita astfel de evenimente în viitor și pentru a proteja atât lucrătorii cât și mediul înconjurător.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri