14 aprilie 2024
ActualitateExplozie la Asău. O persoană a murit și doua au fost rănite

Explozie la Asău. O persoană a murit și doua au fost rănite

UPDATE marți, 10:50

Tânărul de 26 de ani, adus la Spitalul Județean Bacău este în stare stabilă, în prezent fiind în sala de operație. “Pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente în stare de conștientă, a fost internat prin Secția de Chirurgie direct pe ATI și în prezent este în blocul operator. Starea lui este stabila din punct de vedere medical. Avem de tratat mai multe plăgi multiple la antebrațul stâng”, a declarat Mirela Romane, purtător de cuvânt la SJU Bacău. Acesta mai are și un traumatism cranio-cerebral, care până acum n-a pus probleme, mai spun reprezentanții spitalului, și un traumatism toraco-abdominal.

UPDATE 20.55Pacientul 38 ani a fost preluat de elicopterul SMURD Iași și va fi transportat la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Pacientul 26 ani a fost preluat de elicopterul SMURD Galati, va ateriza pe aeroportul Bacau si va fi preluat si transportat de un echipaj SAJ la UPU Bacau.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi, luni seara, după ce un element de muniţie a explodat la o exploatare forestieră din comuna Asău, judeţul Bacău.

Din primele informații, se pare că unul dintre muncitorii forestieri a lovit cu ciocanul un proiectil rămas din Al Doilea Război Mondial.

“S-a produs o explozie, este un element de muniţie de război. Au fost înregistrate 3 victime. Echipaje de terapie intensivă au ajuns la faţa locului. Specialiştii caută şi alte astfel de proiectile rămasse neexplodate. Se va face o anchetă, pentru împrejurări. Cei 3 bărbaţi erau muncitori la exploatarea forestieră”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Bacău.

“Au fost identificate 3 victime de sex masculin – o persoana decedata cca. 27 ani, a doua 38 ani cu amputatie membru superior stang si multiple plagi provocate de schije, a treia victima plaga la artera femurala, plagi torace si in zona genitala provenite de la schije”, a anunțat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt ISU Bacău.

Cei 2 răniți au fost luați de ambulanțele SMURD și duși pe stadionul comunal, de unde vor fi preluați de elicoptere și duși la Iași.

În septembrie 2007, la Ciobănuş, un obuz de 82 de mm a explodat la o cabană unde mai mulţi tineri petreceau absolvirea Academiei de Poliţie de către unul dintre ei. Evenimentul s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi grav. Erau în curte când unul dintre ei a găsit un proiectil şi a venit să-l arate celorlalţi. În acel moment l-ar fi scăpat pe sol şi a explodat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri