28 aprilie 2024
CulturăExplorând "Cuvântul și carele de foc: O aventură subiectivă în poetica ființării"

Explorând “Cuvântul și carele de foc: O aventură subiectivă în poetica ființării”

Joi, 23 noiembrie 2023, la „ceasul al doisprezecelea trecute-fix”, Biblioteca Orășenească „George Bacovia” a fost martora unui eveniment cultural de excepție. Invitați de rang înalt s-au strâns într-un dialog vibrant, plin de cuvinte alese și elogii, pentru a discuta despre noul volum apărut, „Cuvântul și carele de foc: O aventură subiectivă în poetica ființării”, semnat de Ion Fercu și Marius Manta.

Acești doi autori au reușit să creeze o operă captivantă, ce explorează diverse teme, de la speranță și imaginar la mitologie, filozofie, melancolie, depresie, având în prim-plan personalități și concepte precum Cioran, Phoenix, Bacovia, minciună, lene, fericire, și multe altele. Titlurile scurte și concentrate ce alcătuiesc conținutul enciclopedic al cărții sunt ca niște poeme în sine, deschizând uși către înțelegerea complexă a umanității.

Dialogul socratic în cadrul evenimentului a adus la lumină esența acestei cărți, prezentând-o nu doar ca o lucrare literară, ci ca o adevărată călătorie în lumea interioară a ființei umane. Prin cuvinte precum speranță și imaginar, autorii își îndeamnă cititorii să exploreze aspecte esențiale ale existenței umane, să călătorească pe cărările mitologiei și să reflecteze asupra filozofiei vieții. Cartea se dezvăluie ca o punte între lumea palpabilă și cea a gândurilor profunde, aducând laolaltă elemente ce par, la prima vedere, în opoziție – melancolia și fericirea, depresia și mitologia.



Titlul cărții, „Cuvântul și carele de foc”, sugerează o călătorie epocală în lumea cuvintelor și a emoțiilor aprinse, o călătorie subiectivă în lumea în care fiecare individ își construiește propria realitate. Aceasta este o carte despre iubire, nu doar iubirea față de alții, ci și iubirea de sine și iubirea pentru frumosul din jur. Ion Fercu și Marius Manta își asumă rolul de ghizi spirituali, oferind cititorilor o piatră de temelie solidă la baza ființei noastre spirituale.

„În afara de om, nicio ființă nu se miră de propria-i existență”, afirmă Schopenhauer, cuvinte ce rezonau în sala plină de oameni dornici să exploreze profunzimile existenței lor. Cartea aduce la suprafață această mirare, această întrebare veșnică despre sensul și semnificația vieții.

Mulțumirile au curs din inimile celor prezenți către Ion Fercu și Marius Manta pentru bogăția pe care au așezat-o pe rafturile bibliotecii, iar în sufletele unora dintre noi. Această seară a fost nu doar o întâlnire cu autori talentați, ci și o călătorie în universul complex al existenței umane, ghidată de cuvinte și idei care rămân să danseze în mintea și inima cititorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri