1 decembrie 2023
HomeCulturăExplorând cultura și frumusețea Franței: Eleva Ana-Dora Costea și profesoara Loredana Hanganu...

Explorând cultura și frumusețea Franței: Eleva Ana-Dora Costea și profesoara Loredana Hanganu câștigătorii concursului “Prix de la Francophonie” 2023

 

Călătoriile au puterea de a crea punți umane și de a deschide orizonturi noi, iar acest lucru a fost dovedit recent de eleva Ana-Dora Costea și profesoara coordonatoare, doamna Loredana Hanganu, de la Colegiul Național “Grigore Moisil” din Onești. Cei doi au fost câștigătorii concursului “Prix de la Francophonie” din ediția anului 2023 și au avut ocazia de a călători în Franța, în perioada 24 august – 1 septembrie, pentru a explora bogăția culturală și istorică a acestei țări fascinante.În cadrul călătoriei lor, Ana-Dora Costea și doamna Loredana Hanganu au avut privilegiul de a vizita orașul Eysines din Franța, unde au fost primiți cu brațele deschise de gazdele lor franceze. Experiența lor a fost cu adevărat memorabilă, iar Ana-Dora și-a exprimat recunoștința față de Limba franceză pentru că i-a deschis ușile acestei aventuri extraordinare.

Profesoara Loredana Hanganu, care a coordonat echipa, a subliniat importanța valorilor de patrimoniu și a respectului pentru istorie și cultură, pe care le-au descoperit în Bordeaux și în împrejurimile sale. “Este ceea ce a modelat în noi, ireversibil, aspirații de mai bine, mai frumos, mai înalt,” a declarat doamna Hanganu.

Eleva Ana-Dora Costea a dezvăluit că această călătorie a adus-o mai aproape de pasiunea ei pentru scris și că i-a oferit noi orizonturi și trăiri inegalabile. “O oportunitate care mi-a oferit noi orizonturi, trăiri inegalabile și, mai ales, un pas important al maturizării universului meu interior, deci al devenirii mele!” a spus Ana-Dora Costea.

Întoarcerea lor în Onești a fost marcată de amintiri prețioase și de o perspectivă proaspătă asupra vieții. Călătoria lor în Franța a demonstrat încă o dată că explorarea culturilor străine poate avea un impact profund asupra dezvoltării personale și a deschiderii minții către noi experiențe și cunoștințe.

Alte titluri
Alte titluri

Depuneri de coroane de flori în Cimitirul Eroilor din Bacău

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, în...

FCM Bacău – Oțelul Galați, 2002. Din vremea când Bacăul avea echipă în prima divizie

Videoclipul surprinde un moment emblematic din istoria fotbalului bacauan,...

Agresarea unui polițist local (II)

Argumentele care au stat la baza acestei concluzii a...

Ședința extraordinară de Consiliu local de Sf. Andrei a fost amânată din cauza lipsei de cvorum

O ședință extraordinară a Consiliului Local programată chiar în...

Ultimele știri