11 decembrie 2023
ActualitateExercițiu de Urgență la Heliportul Spitalului Județean Bacău

Exercițiu de Urgență la Heliportul Spitalului Județean Bacău

Mâine, în intervalul orar 10:00-11:10, Heliportul Spitalului Județean de Urgență Bacău va găzdui un exercițiu de pregătire pentru situații de urgență de amploare. Evenimentul, desfășurat sub coordonarea autorităților locale și regionale, implică o simulare complexă în care un elicopter SMURD EC 135 va fi pus în fața unei situații de criză.

Scenariul exercițiului, elaborat în cadrul Planului de Urgență al Heliportului, presupune că, în timpul aterizării finale a elicopterului SMURD EC 135 pe platforma Heliportului SJU Bacău, un incendiu izbucnește la unul dintre motoare. Echipajul va trebui să reacționeze prompt și eficient, realizând o aterizare de urgență în condiții extreme.

Participanții la acest exercițiu includ reprezentanții mai multor instituții cu responsabilități și atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, precum Spitalul Județean de Urgență Bacău, DSNA Bacău, ISU Bacău, IPJ Bacău, DSP Bacău, Primăria Bacău și IGAV al MAI (Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne).Scopul acestui exercițiu este de a testa și îmbunătăți coordonarea și capacitatea de reacție a instituțiilor implicate în situații de urgență, asigurând astfel siguranța și protecția cetățenilor în cazul unor evenimente reale de acest gen. Autoritățile au subliniat importanța pregătirii adecvate pentru astfel de situații și cooperarea eficientă între instituții în vederea gestionării eficace a incidentelor critice.

Această simulare de incendiu va furniza oportunitatea ideală pentru a evalua procedurile, abilitățile și echipamentele folosite în cazurile de urgență, și pentru a identifica eventualele zone de îmbunătățire în pregătirea și răspunsul în fața unor astfel de evenimente neașteptate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri