Elevii Scolii „Mihai Dragan” au demonstrat, inca o data, ce inseamna puterea exemplului. Impreuna cu profesorii lor, ei deruleaza o campanie umanitara prin care vor sa ajute un coleg, ce trebuie sa fie supus, pentru a treia oara, unei operatii pe cord deschis.

„«Solidaritatea se invata» este un principiu ce se aplica in actul educational in scoala noastra. De câte ori apare o situatie sociala care necesita sprijin, copiii si profesorii nu ezita sa sara in ajutor”, ne-a declarat prof. Nicoleta Olaru, directorul unitatii de invatamânt.

Asa s-a intâmplat si acum, când au aflat ca Robert, colegul lor, un un copil de numai 11 ani, are nevoie de foarte multi bani pentru interventia chirurgicala la inima. Concret, elevii si cadrele didactice au decis sa deruleze campania sub forma unui Târg de jucarii si carti, cu vânzare, iar banii strânsi sa fie directionati spre familia elevului bolnav.

PUBLICITATE

„Dincolo de eficienta financiara, valoros este si lucrul in echipa pe care copiii, profesorii, parintii si bunicii il fac pentru aranjarea standurilor si comercializarea produselor”, a precizat si prof. Sevastiana Munteanu, consilierul educativ al scolii.

Astfel, elevi de la 16 clase, coordonati de invatatorii si dirigintii lor, au donat carti, jucarii sau lucruri confectionate de ei insisi, pe care le-au pus in vânzare si au invitat colegii sa le cumpere. Rezultatul a fost de-a dreptul surprinzator: in numai o ora cât a fost deschis târgul, incasarile au depasit suma de 8.000 de lei.

Si pentru ca gestul lor sa mearga mai departe, elevii implicati in acest proiect au realizat si desene prin care i-au transmis lui Robert mesaje de incurajare si sustinerea lor. Campania lor va continua, prin organizarea de alte asemenea activitati.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Nici nu aveti ideie dragi copii cat de mult conteaza gandul bun si faptele bune pe care le faceti. Felul cum au fost daruiti acesti banuti adunati conteaza mai mult chiar decat toate averile lumii, caci toate gandurile voastre bune sunt salvatoare. Iar bucuria voastra de a face un bine este cu mult mai puternica decat toate greutatile. Va multumim din suflet si ne rugam ca bunul Dumnezeu sa va aiba in paza.

LĂSAȚI UN MESAJ