17 aprilie 2024
ActualitateExercițiu de simulare a unui incendiu la Compartimentul de Urgențe Pediatrie Bacău

Exercițiu de simulare a unui incendiu la Compartimentul de Urgențe Pediatrie Bacău

Ieri, 05.03.2021, începând cu ora 12, a avut loc un exercițiu prin care a fost testată capacitatea de reacție a personalului medical și de îngrijire, în cazul unei situații de urgență, manifestată printr-un incendiu, despre care s-a presupus că ar fi izbucnit în interiorul U.P.U. Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare și sub coordonarea directă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

În mod concret, la declanșarea sistemului de alarmare cu care este dotată clădirea U.P.U. Pediatrie, lucrătorii aflați la serviciu au pus în aplicare cunoștințele acumulate în timpul orelor de pregătire în domeniul situațiilor de urgență. Sarcinile erau clare iar timpul de reacție a fost redus la minimul posibil.

În timp ce un asistent medical a format numărul unic de urgență 112, alte două colege ale sale s-au grăbit să folosească mijloacele tehnice de stingere (stingătoare) în încercarea de a anihila presupusul incendiu.Cea mai importantă realizare a salariaților din U.P.U. Pediatrie, în timpul exercitării de incendiu, a fost aceea că au reușit să ducă la bun sfârșit acțiunea de simulare a evacuării tuturor pacienților aflați în clădire, înainte de sosirea salvatorilor specializați, din cadrul I.S.U. Bacău.

În cadrul exercițiului desfășurat, s-a verificat și situația în care unul dintre lucrătorii Secției U.P.U. Pediatrie ar fi rămas blocat în interiorul clădirii. De așa-zisa salvare a acestuia s-au ocupat pompierii de la I.S.U. Bacău, care au sosit, la locul izbucnirii presupusului incendiu, cu două autospeciale.

Acțiunea a decurs conform planificării inițiale, fiind considerată ca fiind de foarte mare utilitate atât de către reprezentanții I.S.U. Bacău cât mai ales de către cadrele medicale care-și desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri