17 aprilie 2024
ActualitateExercițiu de intervenție la Zemeș: Peste 100 de forțe de intervenție au...

Exercițiu de intervenție la Zemeș: Peste 100 de forțe de intervenție au participat la simularea unei alunecări de teren

Peste 100 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău (ISUJ Bacău), instituțiilor de forță din Ministerul Afacerilor Interne, România, DSP și Ambulanță, împreună cu personal și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Zemeș, au participat astăzi la un exercițiu combinat impresionant, intitulat #JOINT, pentru antrenarea structurilor de intervenție în cazul unei alunecări de teren în comuna Zemeș. Această localitate a mai fost confruntată în trecut cu astfel de situații de urgență, astfel că autoritățile au organizat acest exercițiu pentru a-și consolida capacitățile de intervenție.

Scenariul exercițiului a presupus producerea unei alunecări de teren care a afectat 15 case de locuit, cauzând pagube materiale semnificative. De asemenea, 50 de persoane au fost sinistrate, iar 5 victime au fost blocate sub dărâmături, din care 3 au fost rănite și 2 au decedat. Autoritățile locale, reunite în Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), au solicitat instalarea și operaționalizarea unei tabere pentru sinistrați, în același timp cu intervenția de urgență pentru căutarea și salvarea victimelor.

Exercițiul a început în această dimineață și s-a încheiat după-amiaza, urmat de un “debriefing” în care au fost prezentate concluziile și învățămintele trase din desfășurarea exercițiului. S-a acordat o atenție deosebită modalităților de intervenție ale echipelor de salvatori, precum și lanțului de comandă și conducere a acțiunii. Toate structurile de intervenție implicate au avut oportunitatea de a testa și îmbunătăți eficiența intervenției lor în astfel de situații de urgență.Prefectul Lucian Bogdănel a ținut să mulțumească primarului Răzvan Tudosă pentru seriozitatea cu care a tratat organizarea exercițiului. Implicarea notabilă a autorităților locale a contribuit la realizarea unei repetiții foarte bune și a unui test util pentru toate structurile de intervenție implicate. Astfel de exerciții sunt esențiale pentru pregătirea și coordonarea echipelor în cazul unor evenimente deosebite și demonstrează angajamentul autorităților de a proteja și asigura siguranța cetățenilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri