Joi, 02 iulie a.c., în intervalul orar 10:20 – 12:20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va efectua un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție în cazul producerii unui incendiu la S.C. Holzindustrie Schweighofer Baco S.R.L. Comăneşti, societate ce are ca obiect de activitate fabricarea de furnire şi panouri din lemn şi fabricarea altor produse din lemn, articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite.

Desfășurarea exercițiului se va face după un scenariu dinainte stabilit, care va avea mai multe situații specifice. Pentru rezolvarea acestora vor fi implicate un număr impresionant de forțe și mijloace din cadrul I.S.U.J. Bacău. Totodată, vor participa forțe și mijloace aparținând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău și a Serviciului Privat pentru Situații de Urgență a S.C. Holzindustrie Schweighofer Baco S.R.L. Comăneşti.

Conform scenariului, în data de 02.07.2015, la ora 10.20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat, prin intermediului sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre izbucnirea unei explozii urmată de incendiu la silozurile de rumeguş şi tocătură, din cauza unei defecţiuni la sistemul de transport rumeguş.

La sosirea Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. Holzindustrie Schweighofer Baco S.R.L. Comăneşti angajații constată că incendiul se manifesta violent la aceste silozuri.

La ora 10:45, pe timpul operaţiunilor de stingere a incendiului, comandantul intervenţiei / acţiunii este anunţat despre faptul că în urma exploziei au fost incendiate acoperişul clădirii de birouri şi staţia de filtrare BACO 3.

De asemenea, la ora 11:20, forțele de intervenție sunt anunțate despre faptul că doi salariaţi care au asigurat prima intervenţie cu stingătoare portabile la clădirea de birouri au suferit arsuri de gradul II şi III la nivelul feţei, membrelor superioare şi membrelor inferioare.

Exerciţiul de joi, are drept scop antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie. De asemenea, prin intermediul acestui exerciţiu se vor urmări însuşirea misiunilor şi atribuţiunilor ce le revin structurilor participante în cazul producerii unui incendiu, precum și verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ