16 iulie 2024
ActualitateExercitiu al militarilor bacauani - Galerie foto - video

Exercitiu al militarilor bacauani – Galerie foto – video

– peste 100 de militari din cadrul Batalionului 635 Aparare Antiaeriana, Batalionul 631 Tancuri si Batalionul 630 Parasutisti au participat un exercitiu demonstrativ pe Dealul Bacaului, spre Onesti

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, s-a aflat timp de o ora si jumatate in Bacau, in vizita de lucru. Prezenta lui in Bacau a coincis cu sosirea premierului Victor Ponta, veni sa semneze cu autoritatile locale contractul pentru soseaua de centura.Se pare ca cei doi oficiali au sosit in Bacau cu acelasi avion, Ponta plecând spre Consiliul Judetean, iar Dusa a sosit direct in Poligonul de conducere a masinilor de lupta, de pe Dealul Bacaului. Insotit de generalul maior Laurian Anastasof, seful Statului Major al Fortelor Aeriene, ministrul Mircea Dusa, a luat pulsul nivelului de pregatire a cadrelor militare.

Dupa ce militarii din cadrul Batalionului 635 Aparare Antiaeriana “Precista”, Batalionul 631 Tancuri “Oituz” si Batalionul 630 Parasutisti “Smaranda Braescu” au prezentat onorul ministrului Apararii Nationale, comandantii unitatilor militare si oficialii militari au avut un briefing de informare, departe de urechile reprezentantilor presei.

Instructie comuna

Exercitiile tactice au inceput in forta cu militarii de la Batalionul 635 care au executat apararea antiaeriana a unui punct de comanda, pe timpul contraatacului pentru refacerea limitei dinaintea apararii.

In timpul atacului, soldatii au doborât un avion si imediat dupa aceea a intrat in actiune plutonul de tancuri care a executat contraatac. Inaintând pe linia de lupta, tancurile au câstigat teren si l-au obligat pe inamic sa bata in retragere.

In paralel, fortele speciale au executat o misiune de salvare de ostatici, dintr-o cazarma dezafectata a MApN. Exercitiul a fost realizat dupa un scenariu real, nelipsind astfel comenzile, focurile de arma, trasoarele/semnalele luminoase care aratau pozitia de lupta, militarii camuflati la nivelul solului sau perdeaua de fum special creata pentru a-si ascunde pozitia, iar retragerea de forte sa se faca in conditii de siguranta.

La final, ministrul Dusa s-a declarat multumit: “Anul acesta am planificat un numar mai mare de exercitii, pentru ca ne permite bugetul. Banii pe care i-am primit au fost directionati catre pregatirea militarilor si inzestrarea armatei. Astfel de instruiri au loc in toata tara, iar unele exercitii le facem impreuna cu parteneri din NATO si UE. Exercitiul de astazi (ieri,n.r.) a fost derulat in baza unui scenariu, iar instructia in sine face parte din pregatirea militarilor pentru diverse misiuni.

Totodata, urmarim intarirea masurilor de siguranta pe flancul estic”, a declarat Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale. Gazdele au spus ca exercitiul tactic desfasurat pe Dealul Bacaului a demonstrat caracterul militarilor din Garnizoana Bacau. “Ne comportam pe câmpul de instructie ca niste adevarati combatanti, pentru ca pregatirea fiecarui militar se face practic in teatrele de operatii.

Prin astfel de actiuni integratoare vrem sa vedem cum actioneaza in comun cele trei unitati”, a declarat col. Doru Tocila, comandantul Batalionul 630 Parasutisti “Smaranda Braescu”.

[wonderplugin_gallery id=”202″]spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri