Mai multi bacauani care locuiesc in partea de sud a orasului, dar si in alte cartiere, cum sunt CFR sau Izvoare ne-au sesizat ca in ultima vreme zgomotul provocat de mai multe avioane care zboara deasupra orasului a devenit insuportabil.

„Stim ca locuim in apropiere de aeroport, dar nu s-au mai auzit asa de tare de foarte mult timp. Zboara câteodata si noaptea, la ore târzii. Disconfortul este foarte mare”, ne-a spus Costica Chira, care locuieste in sudul orasului, la URA.

Reprezentantii Regiei Autonome (R. A.) Aeroportul International „George Enescu” Bacau arata ca nu e vorba despre modificarea coridoarelor de zbor ale aeronavelor civile. Avioanele care ii deranjeaza pe petenti sunt militare, prin urmare Regia nu poate interveni.

„Aeronavele apartin Armatei Române, dar functioneaza sub regim de Politie Aeriana NATO. Fac exercitii militare in zona noastra deoarece se efectueaza lucrari la pista din Cimpia Turzii”, a declarat Oana Chelaru, manager al RA Aeroportul International „George Enescu” Bacau.

Vestea buna este ca reabilitarea pistei din Cimpia Turzii va fi incheiata in aceasta vara, dupa care, in toate cartierele unde sunt probleme, lucrurile vor intra in normal.

Andreea Gavrila
Silvia Patrascanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. Nu au mai fost facute zboruri de armata de pe aeroportul Bacau datorita lipsei de avioan MIG. Acum ca acestea au fost relocate la noi si au intrat iar serviciu normal. Fata de perioada dinainte de 89 cand de aici de pe aeroport erau antrenamente si zboruri mult mai frecvente cu avioane turate la sol si teste facute la sol la motoare de catre IRAV acum este o nimica toata.

 2. Si pana atunci? Sau la astia nu e valabila Lg 61/91……ca la muritorii de rand? E tot gluma aia cu “interesul national”…..ca la Oprea!

 3. Disconfortul provocat de avioane, nu e de ieri ,de azi. De ani de zile,pana in ore tarzii din noapte . Normal,cetatenii Bacaului, ar trebui sa aiba o taxa mai mica,la impozite,pt ca suportam infernalul zgomot aproape zi de zi .

 4. Bătaie de joc la adresa oamenilor!Mii de oameni afectati fonic,copii treziti noaptea din somn pt niste himere si dorinta unor politi betivi de a incasa ore de noapte!Aceasta stare de disconfort e mai intensa decit infractionalitatea si lipsa locurilor de parcare.Dl Manolache poate veti iesi primar,faceti ceva!!!

 5. Degeaba plângeți, nu suntem o comunitate unită să demonstrăm că avem forță și că viața noastră are dreptul la demnitate.
  Cel mai mare aeroport din Germania ,pe numele lui Fraport Frankfurt a fost pus la respect de oraș și comunitățile care-l înconjoară. De la ora 24 până la 6 nici un avion nu poate opera exclus urgențele.
  Au încercat politicienii, toate companiile aeriene, tot felul de lobby dar niciuna nu a comentat la rezultatul referendumul. A învins votul suprem al locuitorilor.
  Sunt și aeroporturi militare în Europa care au avut de-a face cu astfel de măsuri și sunt reguli stricte pt ei când fac operațiuni pe timp de pace.

 6. Cat au zburat Mig-urile, Yak-ul si a adus PAINE pe mesele bacauanilor nu ati cartit. Cand ne-a fost distrusa industria locala ati tacut malc si ati pupat mana sefilor si v-ati ”dat in gat” colegii. Metalurgia, Confectia, Ura, CIC ,IRIC,ILF, Letea, Suruburi si multe altele faceau si disconfort si PAINE pe mesele voastre. Cati din cei de mai sus cartitori nu aveti masina? Oare nu deranjeaza si OMOARA mai mult decat un MIG pe timp de pace? Stiti voi oare cat efort se face de stat dar mai ales de OM sa poata face sa ”sboare” un avion?

 7. Pt interesul limitat a citorva interesati care papa salarii si comenteaza pe aici noi ceilalti sintem condamnati sa surzim in timp iar copii nostri sa inghita noxe.Aceste simulacre de avioane de risul lumii sa mearga sa stea pe aeroporturile militare.La fel cei citiva piloti cu familiile lor.Trebuie sa initiem un demers civic si o forma de protest pt inchiderea aeroportului militar.Autoritatile medicale si de mediu platite din banii nostri nu se sesizeaza?

 8. Asta ca painea celor ce muncesc…, nu mai scapam de asta?! Economia s-a distrus ca am avut doar conducatori …intelepti, bine votati! Avem zgomot si nu avem centura care sa ocolesca orasul.

LĂSAȚI UN MESAJ