Fosta campioană mondială la aruncarea ciocanului îl înlocuiește pe Relu Auraș, postul urmând să fie scos la concurs de MTS

Schimbare la vârf. Sau, și mai exact, SChiMbare. Începând de luni 3 septembrie, Mihaela Melinte este director interimar la SCM Bacău. Antrenoare la SCM Bacău, dar și la CSM Bacău în probele de aruncări, Mihaela Melinte îl înlocuiește în funcție pe Relu Auraș, care a împlinit sâmbătă vârsta de 62 de ani și se va dedica în continuare antrenoratului.

Numirea Mihaelei Melinte ca director interimar pe o perioadă de 30 de zile la ordinul Ministerului Tineretului și Sportului vine la doar trei zile după ce MTS anunțase că șefia SCM Bacău va fi preluată de… Cătălin Matache. „Vestea a venit pe nepusă masă. Nici nu mă gândeam la așa ceva.

Am primit un telefon de la Minister și am fost întrebată dacă aș fi de acord să conduc clubul ca interimar. Normal, am răspuns că da. Pentru mine este o provocare, dar și o bucurie, în special după disensiunile pe care le-am avut în ultima vreme cu sportivul meu, Mihăiță Alexandru Novac”, a declarat fosta campioană mondială la aruncarea ciocanului, făcând referire la contra-performanța lui Novac în proba de suliță la Europenele de la Berlin, de luna trecută: doar locul 17 în serii, cu un modest 76, 44 metri, cu zece metri mai puțin decât rezultatul care i-a adus sulițașului CSM Bacău recordul național.

În vârstă de 43 de ani pe care i-a împlinit pe 27 martie și cu o bogată carieră în spate ca sportivă (12 titluri naționale, plus cele de campioană europeană și mondială la aruncarea ciocanului), Mihaela Melinte trece la „next level”. În spatele biroului. Pentru cel puțin 30 de zile. „Asta nu înseamnă că nu voi continua și ca antrenoare! Nu voi abandona niciodată antrenoratul. Totuși, dacă voi face față în această postură de director de club, mă gândesc să-mi încerc șansa la nivel de conducere și în continure”, a precizat pentru „Deșteptarea” Mihaela Melinte.

Ministerul Tineretului și Sportului va organiza în această toamnă concursul pentru funcția de director al SCM Bacău. Asta dacă nu cumva „tăvălugul” mult-trâmbițatei Descentralizări va urni altfel lucrurile. Și le va SChimBa din nou.