Este vorba despre 9 elevi de la o școală din satul Negulești, din comuna Dealu Morii. Trei dintre ei fac parte din aceeași familie, alți trei dintr-o altă familie, iar restul sunt din familii diferite.

„Primul care a fost sesizat de această îmbolnăvire a fost învățătorul de la clasă, Viorel Dumitrașc. A fost și o ședință cu părinții, apoi a intervenit și dr. Mihai Sorin Toma, medic în comună. S-au luat măsuri imediat”, ne-a spus prof. Ghiorghi Iorga, inspector școlar de management instituțional de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

De la Direcția de Sănătate Publică ni s-a confirmat cazul și ni s-a transmis că este vorba despre 9 copii diagnosticați cu tricofiție, o dermatomicoză contagioasă, care a fost luată de la o pisică bolnavă.

Copiii au vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, au fost diagnosticați de către medicul de familie și îndrumați către consult de specialitate dermatologic pentru tratament.

În prezent, toate cele 9 cazuri sunt în remisie, iar starea generală a acestora este bună.

S-au recomandat și măsuri de izolare la domiciliu a tuturor cazurilor până la dispariția leziunilor tegumentare.

În școală, periodic, de la înregistrarea acestei boli contagioase, au fost controlați toți copiii, iar acum, după vacanța elevilor din clasele primare, va fi un nou control. Nu s-a mai depistat niciun caz nou.