Cea de-a treia zi a manifestarilor organizate cu prilejul aniversarii semicentenarului Scolii Gimnaziale nr. 10 din Bacau a debutat cu un memento dedicat celor care au contribuit de-a lungul celor 50 de ani la prestigiul acestei unitati de invatamânt.

In prezenta cadrelor didactice, a elevilor si parintilor, un sobor de preoti, in frunte cu Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a savârsit slujba de sfintire a scolii si a placii comemorative care ii aminteste pe directorii care au condus de-a lungul anilor aceasta unitate scolara.

In cuvântul sau de invatatura, PS episcop Ioachim a evidentiat faptul ca „ se vede in activitatea pe care o desfasurati ca sunteti formatori de ingeri, de oameni de nadejde pentru societatea noastra. Aveti in mâinile dumneavoastra o plamada a neamului nostru, popor inzestrat cu o cultura, o traditie care i-a structurat identitatea de-a lungul veacurilor.”

De asemenea, PS episcop Ioachim a daruit Scolii nr.10, prin intermediul profesoarei Iulia Jicu, directorul institutiei, icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, asa cum este ea zugravita in Catedrala Arhiepiscopala de la Roman, o diploma de vrednicie precum si un set de volume aparute la editura „Filocalia”.

Ultimul act al sarbatorii Scolii 10 a fost tot de nota 10 si s-a desfasurat la Teatrul de Vara “Radu Beligan”, la care a participat toata suflarea scolii, dar si cei a caror inima bate impreuna cu toata inima scolii: parinti bunici, fosti elevi si profesori, dar si oficialitati locale.

Au urcat pe scena tot ce are valoros Scoala 10, solisti de muzica populara, usoara, dans sportiv, majorete, balet, instrumentisti, intr-o feerie de culori, ritm si talent. 1.000 de spectatori au aplaudat performanta, la toti cei 10 de 10 s-a adaugat un 10 plus pentru regie, scenariu, coregrafie si interpretare, care vor ramâne peste timp marturii ale unei scoli care se apropie de centenar.

Actuala conducere a Scolii a acordat Diplome de performanta si de Prieteni ai Scolii 10 elevilor, profesorilor, oficialitatilor, promotorii timp de 50 de ani ai Performnatei si Excelentei. (L.Maftei, Gh. Baltatescu)

[wonderplugin_gallery id=”21″]PUBLICITATE