Alexandra Tudor, eleva în clasa a X-a J la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, a obtinut Premiul de Excelenta la Festivalul „Prietenii Muzicii/Pro-Piano România”. În urma reusitei sale, ea ne-a acordat un interviu în care vorbeste despre pasiunea sa – muzica – si modul în care aceasta o defineste ca persoana.

Reporter: Felicitari pentru premiul obtinut! Cum ai putea descrie în câteva cuvinte experienta traita în cadrul acestui concurs?

Alexandra Tudor: Multumesc! Am trait foarte multe emotii! Orele pe care le-am petrecut în sala de concurs, asteptând sa vina rândul meu, au parut o infinitate. Scena era atât de mare, la fel si pianul, iar din public se vedea orice detaliu. Eram nerabdatoare sa arat cât de mult am muncit. Dupa ce am urcat pe scena si m-am asezat la pian, m-am simtit minunat si pe parcursul interpretarii mele emotiile au disparut si a aparut sentimentul de încredere.

PUBLICITATE

Rep.: Care este povestea drumului tau în acest domeniu?

A.T: Înca din copilarie pianul m-a fascinat, cea mai mare dorinta a mea era sa ajung pianista. La vârsta de 8 ani, am început studiul în Italia, la „Accademia Musicale Praeneste”. Iubeam momentele când ieseam pe scena. Apoi, când am venit la liceu, doamna profesoara de muzica Irina Negrea mi-a descoperit aptitudinile muzicale si m-a îndrumat spre Concursul National de pian „Talente împlinite”, organizat de Liceul de Muzica „G. Enescu” Bucuresti în mai 2013, unde am concurat cu elevii de la liceele de arta si am obtinut locul III. Acel rezultat m-a motivat si asa am decis sa particip si la alte competitii, precum cea de la Iasi din acest an.

Rep.: Muzica înseamna talent, dar si foarte multa munca. Ti-a fost greu sa îmbini aceasta pasiune cu scoala?

A.T.: Am reusit sa le împac pe amândoua. Dupa ce ajung acasa si învat pentru scoala, ma asez la studio, minim doua ore pe zi. Este foarte multa munca, însa atunci când faci un lucru cu pasiune nu mai conteaza acest aspect. Iar în vacante petrec ore întregi cântând. Pianul îmi ofera un confort sufletesc deosebit, în acele ore de studiu ma relaxez. Sunt fericita ca am început pianul în Italia, deoarece acolo studiului muzicii clasice i se acorda o mare importanta.

Rep.: Te-ai asteptat sa primesti acest premiu?

A.T.: Am primit premiul de excelenta care este, de fapt, premiul I. La început eram putin nesigura din cauza emotiilor, însa am fost atât de fericita când mi-am auzit numele si apoi a urmat „Premiul de Excelenta”. Juriul a fost format din profesori din catedra de pian a Colegiului de Arta din Iasi, printre care si prof. dr. Roxana Ota, dar si presedintele Fundatiei Pro-Piano Bucuresti, prof. Stela Avesalon. M-am asteptat sa iau acest premiu deoarece am muncit foarte mult.

Rep.: Cine este cel mai mare fan al tau? Dar cel mai sever critic?

A.T.: Nu pot spune ca am fani, însa cadrele didactice ale Colegiului National „Vasile Alecsandri” si colegii din liceu ma apreciaza pentru aceasta pasiune si pentru munca pe care o depun. Un mare sprijin mi-l ofera familia mea, care mereu ma îndruma spre ce este mai bun. Cel mai sever critic sunt eu însami, vreau sa dau mereu ce este mai bun. Si, de fiecare data, vreau sa fie perfect! Mereu stiu ca se poate si mai bine!

Rep.: Prin ce difera artista Alexandra Tudor de adolescenta Alexandra Tudor?

Cum sunt pe scena, asa sunt si în viata de zi cu zi: emotiva, sensibila, visatoare, perseverenta. Nu este nicio diferenta între artista Alexandra si adolescenta Alexandra.

A.T.: Pe ce loc se afla muzica în planurile tale de viitor?

Muzica va ramâne pe primul loc în sufletul meu, aceasta va fi pasiunea mea în continuare. Însa, în ceea ce priveste cariera, nu voi continua pe drumul acesta, de aceea, în anii de liceu vreau sa profit si sa merg la diferite concursuri. De asemenea, doresc sa îi multumesc doamnei profesoare de muzica Irina Negrea, deoarece m-a îndrumat spre aceste concursuri, iar doamnei directoare a Colegiului National „Vasile Alecsandri”, prof. Aflorei Liliana, si doamnei directoare adjuncte, prof. Ghelasa Loredana, le multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat.

Raluca Ciubotariu, clasa a XI-a F


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ