Pentru a veni in intâmpinarea acestei nevoi a pietei educationale din România si având in vedere numarul in crestere de candidati la aceste examene, Colegiul National „Ferdinand I” isi deschide iarasi portile examenelor Cambridge. Prin urmare, liceenii bacauani (si nu numai) sunt invitati sa sustina aceste examene la aceleasi standarde de calitate, fara a se inregistra cu cheltuieli suplimentare de transport, cazare, masa, spre centrele universitare. Si de data aceasta, furnizorul de examene este EEC (European Examinations Centre), care, pe lânga examenele clasice, sustinute pe hârtie, pune la dispozitia candidatilor si posibilitatea de a da examenul pe cele mai moderne mijoace IT.

„Astfel, pâna pe 16 decembrie, Colegiul National «Ferdinand I» organizeaza pretestari pentru 100 de candidati CAE – Certificate in Advanced English – si viitorii absolventi de liceu, care vor sustine examene de competente lingvistice in centrul Cambridge. Pretestarile sunt de nivel B2. Examenul CAE CB (computer-based) este stabilit pe 5 decembrie.”
prof. Gabriela Laslau, coordonatorul centrului EEC de la Colegiul National „Ferdinand I”

Acest atestat Cambridge este pe viata, daca examenul este de nivel CAE sau mai sus, pentru cunostintele de limba engleza asimilate. Mai mult, atestatul este una dintre conditiile de inscriere ceruta de majoritatea universitatilor din lumea intreaga studentilor straini sau pentru a avea acces la programele de masterat si doctorat.

Tot atestatul Cambridge este conditia pusa la angajare de tot mai multe institutii serioase (companii multinationale, de exemplu) din România si nu numai. Si, nu in ultimul rând, atestatul poate echivala examenul de competente lingvistice la bacalaureat. „Ca sa nu mai vorbim si de alte avantaje – pretul mai mic, flexibilitatea mai mare a accesarii continutului examenului, câstigarea timpului de transcriere a rezultatelor – lucru care se face instantaneu, pe ecran, volumul ajustabil la proba de ascultat, durata mult mai scurta pâna la primirea rezultatelor si altele”, a mai explicat prof. Gabriela Laslau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ