Start în Cupa CEV la volei feminin, competiție care include și trei formații românești. Eliminată în mod surprinzător din Liga Campionilor, Volei Alba Blaj este direct calificată în „optimi”, unde o va întâlni pe câștigătoarea dintre Levski Sofia și Prostejov.

Celelalte două echipe din România încep chiar din „sferturi”. Astfel, CSM Târgoviște va avea o „dublă ” de foc cu Galatasaray Istanbul, în timp ce Știința Bacău se pregătește și ea pentru un examen dificil, contra revelației din Serbia, Zeleznicar Lajkovac. Avantajul studentelor este că vor disputa returul pe teren propriu, la mijlocul săptămânii viitoare.

Până atunci, băcăuancele vor susține în această seară, în Serbia, la Lajkovac, meciul tur. Kapelovies și compania s-au deplasat în Serbia încă de luni. „Este clar că vom întâlni un adversar dificil, reprezentant al unei școli de volei redutabile. Din câte am înțeles, adversarele noastre se află pe primul loc în Serbia, însă noi ne dorim să facem o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Științei, Florin Grapă.

Chiar dacă vin după două înfrângeri la rând în campionat, studentele speră să scoată un rezultat cât mai bun, care să le faciliteze misiunea în manșa retur. Câștigătoarea dintre Zeleznicar Lajkovac și Știința va înfrunta în „optimi” echipa olandeză Sliedrecht Sport. În fine, să notăm că Știința și CSM Târgoviște au convenit să amâne meciul direct din campionat. Programată inițial weekend-ul acesta, partida se va disputa, cel mai probabil, pe 12 decembrie.

Alte articole