Conducea un autoturism în timp ce se afla în stare de ebrietate și nu a oprit la semnalele polițiștilor

La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Biroului Rutier Bacău, aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe strada Letea din Bacau, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 42 de ani, din localitate.
Conducătorul auto nu s-a conformat semnalulului și și-a continuat deplasarea, situație în care echipajul de poliție a procedat la urmărirea vehiculului.
Pe strada Veronica Micle, cel în cauză a abandonat autoturism și a fugit, fiind prins și imobilizat de polițiști.
Bărbatul de 42 de ani se afla în stare de ebrietate și a refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea mostrelor biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Atelaje hipo implicate în evenimente rutiere cu victime

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii au desfășurat activități de cercetare a împrejurprilor producerii unui accident rutier cu victimă, pe D.N. 2F, în localitatea Zăpodia.
Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că un minor de 16 ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală, nu s-a asigurat la ieșirea de pe un drum lateral pe drumul national 2F și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus pe direcția Vaslui-Bacău, de un tânăr de 23 de ani, din Bacău.
Minorul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bacău pentru îngrijiri medicale, iar ulterior s-a constatat decesul acestuia.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 23.45 polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident ruiter pe DN 12 A, în localitatea Dofteana.
Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că un bărbat de 40 de ani, din Comănești, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Tg.Ocna – Comăneşti, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Dofteana , atelaj nesemnalizat corespunzător, care se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers.
În urma evenimentului rutier, conducătorul atelajului hipo a fost trasnportat la Spitalul Municipal Oneşti, pentru îngrijiri medicale, iar uletrior a fost transferat la Spitalul Judeţean Bacău.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
Conducatorul atelajului nu a putut fi testat alcoolscopic, dar i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Conduceau autoturisme și aveau concentrații de peste 1,30mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din comuna Gioseni, aflați în serviciul de patrulare intercomunală au depistat în flagrant, pe DJ 252, în interiorul localităţi Buhoci, o persoană de sex feminin, de 40 de ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătoarea auto a fost testate cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1.32 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condusă la Spitalul Județean Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolmiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data 25 iulie a.c., în jurul orei 00:30, patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, a depistat în flagrant un localnic de 37 de ani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Italia, pe strada Oituz din Moinești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ