Timp de doua zile, 4 – 5 aprilie, Centrul de Afaceri si Expozitional – CAEx Bacau gazduieste Târgul National al Firmelor de Exercitiu, organizat de catre Colegiul Economic „Ion Ghica” ce are si calitatea de Centru de Resurse din Regiunea Nord – Est, judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui. Aflat deja la a doua editie, evenimentul isi propune sa se concentreze, in principal, pe dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale elevilor si recunoasterea activitatii lor, efectuarea de tranzactii directe cu alte firme de exercitiu, promovarea conceptului de firma de exercitiu pe plan local.

S-au inscris in competitie 49 de firme din toata tara, si participa direct in jur de 25. Acestea se vor lupta pentru obtinerea unui titlu de „Cel mai bun stand”, „Cele mai bune materiale promotionale”, „Cel mai bun catalog profesional”, „Cel mai bun catalog creativ”, „Cea mai buna prezentare a firmei”, „Cele mai multe tranzactii”, „Cea mai buna pagina web”, „Cel mai bun spot”, „Cea mai buna prezentare a firmei in limba engleza”.

La deschiderea evenimentului au participat oficialitati locale si judetene, profesori de scoli si universitari, oameni de afaceri, reprezentanti de firme si institutii publice, fosti absolventi.
In paralel cu expunerea afacerilor pe firmele de exercitiu, s-au sustinut lucrari stiintifice, prezentari, s-au derulat tranzactii, s-au intocmit facturi, s-au desfasurat workshop-uri pe diferite teme economice. “Târgul regional al firmelor de exercitiu 2014” isi va inchide portile sâmbata. Nu inainte insa de a fi premiate cele mai bune afaceri promovate, intr-o festivitate ce se va organiza in aceeasi locatie.

PUBLICITATE

Pentru a ajunge la evenimentul CAEx, publicul are la dispozitie autobuzele SC Transport Public SA, pe linia interna 3, cu plecare de la FNC – vineri, la orele 8.15, 9.25, 9.50, 12.10, 13.20, 14.30, 15.40 si sâmbata, la orele 8.30, 9.30 si 12.10, inclusiv zilnic linia externa de la Autogara spre Luizi Calugara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

21 COMENTARII

 1. Felicitari pentru ideea “inedita” a firmei Biromaxx de a-si face un automat de rechizite… E extraordinar cand plagiezi si mai ai si curajul sa te premiezi pentru asta.

 2. Anonim, nu te cunosc, dar ai mare dreptate, nu stiam de plagiat dar au avut tupeul sa se premieze la mai mult de jumatate dintre sectiuni si fara sa o merite… rusine…

 3. Este pacat ca premiile au fost oferite in mare parte celor de la Bacau, au plecat atatia tineri descurajati acasa… Multumim organizatorilor, a fost o experienta extraordinara, multumim si juriuliui ( mai exact celor care au dat note corect ) .
  Pe final as vrea sa spun ca exista licee care au ridicat la un nivel acest concurs , daca cei de la Bacau nu au tratat cu respect si recunostinta munca depusa cu siguranta anul viitor nu vor mai avea participanti “de calitate” ci doar niste simple idei de afaceri in care nu s-a pus deloc suflet.
  Iar pe final as vrea sa spun felicitari celor care au luat premiile, sa se bucure de ele, dar totodata sa-si aduca aminte ca au fost altii mai buni.
  Va multumesc!!!

 4. La unele sectiuni, jurizarea a fost obiectiva, dar nu la toate.

  Deci sa incepem cu urmatoarele sectiuni:

  1. Tranzactii – Nu poti sa iei locul 1 cand la ora 15 (cu o ora inainte de 16 cand se preda situatia) sa vii sa efectuezi o tranzactie si sa gresesti factura la un TVA si sa spui “dar cum se calculeaza ca nu stiu?”. Acum pe bune!

  2. Engleza – S-a specificat ca la prezentarea in engleza nu se va mai pune accent pe produs si pe tinuta, pentru ca au toti aceste elemente, ci pe cursivitate, fluenta si prezentare libera, iar firma a carui reprezentat sunt a fost singura care a prezentat total liber, neavand niciun alt obiect in mana, in afara microfonului si care nu s-a uitat decat pe 2 slideuri, pe care era necesar acest lucru.

  3. Catalog creativ – Si aici s-a votat dupa ureche.

  4. Materiale promotionale – Aici ati dat-o in bara rau de tot. Eu am facut aceste materiale promotionale si aveam toata siguranta ca vom fi printre primii, iar dupa ce in cadrul Targului dvs. mi s-a propus o colaborare din partea unei firme de publicitate, a carei director era incantat de modul in care au fost concepute materialele, comisia “OBIECTIVA” nu a acordat niciun premiu la aceasta sectiune firmei mele.

  In ceea ce priveste sectiunile la care s-a participat si indirect, ar fi fost mai bine sa se faca separat premierea (indirect si direct) pentru a putea castiga premii si alte firme prezente la targ, pentru ca toti elevii au muncit, altfel nu s-ar fi prezentat la acest targ. Spre exemplu, noi, in drum spre Bacau ne-am pierdut materialele (textile) si am fost in Bacau si am cumparat altele cu pret dublu fata de cel din Iasi, plus ca peretii erau mai mari decat se specificase in regulament si ne-am adaptat totusi si a iesit o treaba buna, ba chiar am luat Locul 2.

  Si acum daca e sa vorbim de plagiat, sa scriu pe indelete. Daca veti intra pe site-ul firmei noastre, la sectiunea Prezentare (http://www.biro-shop.info/p/despre-noi.html) si veti citi randul Strategii veti observa ca ideea “inedita”, “nemaintalnita” nu apartine chiar firmei BIROMAXX, ci BIRO SHOP, iar pentru aceasta am dovezi nu numai pe site ci chiar si in planul de afacere trimis anul trecut pentru Marca de Calitate.

  Va spun atat: Bafta mai departe cat va va mai merge!

  Aceste informatii vor ajunge si catre ROCT. Nu se poate sa plagiezi ideea de afacere a unor elevi, care chiar au muncit si nu au dormit multe nopti si au investit bani din propriul buzunar.

 5. Sa va fie rusine pentru modul in care va tratati elevii. Nu e de ajuns ca in tara asta se fura tot. Ajungem sa ne furam si la activitatile, care sunt desfasurate pentru a promova elevii si pentru a le dezvolta abilitatile.

  E o rusine in tara asta. Cand vor mai fi profesorii obiectivi? Sa organizezi un targ pentru a te autopremia si sa mai intrebi lumea daca e multumita de rezultate?

  Rusine profesorilor! Rusine acelor profesori, care mi-au facut copilul sa planga si sa regrete toata munca depusa. E dezamagitor ca v-a intalnit si voi avea grija sa-l motivez pentru a va depasi si a va arata ca se pot organiza targuri mai bune si in alte judete si pentru a va rasplati obiectivitatea de care ati da dovada.

  Numai bine!

 6. Dupa cum a spus si Anonim 2, daca s-ar fi premiat pe merite, chiar nu as fi avut nimic de zis si ca sa va dau un exemplu de obiectivitate, acum 3 saptamani la Iasi, s-ar organizat un alt Targ al firmelor de exercitiu, la care am participat.

  In cadrul acelui targ, prof. coordonator al firmei noastre era si prof. coord. al targului, adica cel care l-a organizat. La sectiunea tranzactii am avut cele mai multe si cele mai bine intocmite tranzactii, fara stersaturi, fara nimic gresit, iar in comisia de evaluare erau profesorii de la clasa. Ni s-a comunicat doar ora de predare a situatiei, fara a se ruga de fiecare sa aduca tranzactiile, iar noi pentru ca am intarziat in predarea lor am fost descalificati, iar la celelalte sectiuni au fost mai drastici profesorii fata de cei participanti din liceul nostru.

  Faptul ca au castigat mai multe firme din Iasi, nu este o dovada de subiectivitate, pentru ca au fost in jur de 20 de firme numai din Iasi, iar toti au fost foarte pregatiti si a fost o competitie acerba, drept pentru care nu am luat premii decat la Site si Materiale promotioanale, la tranzactii fiind descalificati, chiar daca eram sub coordonarea organizatorului evenimentului.

  Ca sa intelegeti ce inseamna obiectivitatea!

 7. BRAVO BIRO-SHOP!
  Noi am participat si anul trecut (cu alte firme care au fost premiate) si v-am admirat, inclusiv ne-am inspirat de la standul vostru.
  Voi cred ca ati fost printre putinii care isi meritau premiile.
  Va spune un profesor care si-a facut practica pedaggogica acum vreo 8-9 ani la voi in liceu!
  Desi acum sunt in alt judet, apreciez munca profesorilor vostri si in special a voastra. Sunteti demni de exemplu pentru multe firme!

 8. La anul cu siguranta vom participa la targul de la Iasi! Macar sa fie obiectiva jurizarea. Nu poti pleca dezamagit atunci cand vezi si este evident ca altii au fost mai buni, atunci ai de invatat. Dar sa te laude toata lumea si sa nu iei nimic la acea sectiune…mi se pare jenant!
  Apropo de cei care au luat premiul I la materiale promotionale, nu le-am vazut dar am inteles ca au un biblioraft full!!! Sunt curioasa ce au putut pune acolo!
  A! Si reclamele si site-urile premiate, si cataloagele…le-a vazut cineva????

 9. Oricum cred ca toata lumea a ajuns la concluzia ca nu avem nevoie de nici o hartie care sa ateste ceea ce stim. Ceea ce s-a intamplat este ca si la scoala: unii pot avea note medii sau bune, nu excelente si sa aiba mai multe competente si sa fie mai buni.

  Echipa noastra, le ureaza felicitari tuturor participantilor, care au muncit si au lasat din timpul lor pentru a se prezenta la acest targ si cred ca fiecare isi cunoaste nivelul 🙂

  Pentru ca acum nu se mai poate face nimic in privinta asta, targul fiind deja incheiat, premierea desfasurata. Asta este!

  Succese in continuare!

 10. Cu totii aveti dreptate, chiar am plecat dezamagiti de la acest targ mai multe persoane, cred ca si unii din Bacau. Se vedea ca foarte multe firme au muncit, insa asta este… suntem in Romania 😐 Constantin e adevarat ca cunostintele si abilitatile nu deriva din hartii, insa asta era singurul mod in care ar fi fost recompensati si apreciati elevii in cadrul acestui Targ.

 11. In legatura cu reclamele, cel putin Premiul 1 l-a castigat o alta firma de la noi din scoala (participare indirecta) si Premiul 2 (noi) si au luat premii asemanatoare si la alte concursuri, celalte spoturi nu stiu exact. La site nici noi nu am luat nimic, insa cei de la Novel Tea (Ploiesti) il au asemanator cu al nostru 😀 La cataloagele profesionale nu stiu exact ceilalti castigatori, dar macar acolo am luat Premiul 1, insa la cele creative din cate am inteles al nostru a fost cel mai creativ, desi am luat Premiul 3.

  Cam asta a fost targul… dupa cum am zis cred ca fiecare stie sa-si aprecieze munca si cred ca au fost firme care meritau mai mult, dar din pacate e cam tarziu pentru a se repara ceva. Acum raman doar vorbele…

  Spotul nostru : http://youtu.be/ujYXsD4qKzw
  Spotul colegilor : http://youtu.be/9CNvTGWqbDo

  Va multumim pentru aprecieri!

 12. Credeti ca noi am stat sa analizam site-ul, sa va furam idea voastra?! SUNTETI PENIBILI !!! Pana la Targ, cel putin eu (una din persoanele de la care a pornit ideea)nu aveam habar de existenta firmei BIROSHOP, cum sa avem habar de ideea voastra? Credeti ca sunteti/ suntem singurii din tara asta, din lumea asta , care s-a gandit la un astfel de automat?! CU SIGURANTA CA NU ! Probabil multe personae s-au gandit la asta, doar ca nu au promovat prea mult ideea, asa cum noi am facut-o. Repet, noi nu aveam de unde sa stim ca v-ati gandit si voi la asta. Si totusi, de ce nu ni s-a spus asta in fata ?! Ati trecut pe langa noi, v-ati uitat urat la noi, dar noi nu aveam habar DE CE. Dar da, in fata tastaturii toata lumea are tupeu, fata in fata nu comenteaza nimeni.
  Legat de jurizare, mereu vor exista oameni nemultumiti , ce vor cauta in afara scuze de genul “suntem in Romania. mereu se fura” “unii au fost mai favorizati decat altii” etc…asta se numeste INVIDIE . Cum poti sa te prezinti la targ anul acesta, cu munca celor care au avut firma anul trecut, fara sa modifici nimic, si sa te mai astepti si sa castigi ?! SUNTETI PENIBILI !!!
  Nu am nimic cu nimeni, respect munca tuturor echipelor participante si a profesorilor coordonatori, dar pot sa va asigur ca firma noastra nu a avut parte de tratament diferentiat. Numai noi stim cat am muncit pentru acest targ ca sa castigam…cate ore pierdute, cate nopti nedormite. Am facut TOTUL SINGURI, fara sprijinul vre-unui profesor, nu a stat nimeni langa noi sa ne zica ce sa facem, cum sa facem. Putin imi pasa de acele premii, si de acele diplome. Nu am nevoie de ele ca sa stiu ca am muncit din greu si ca mi-am dat toata silinta pentru ceva, si ca merit sa castig. Adevaratii castigatori sunt cei care au invatat ceva din asta, cei care au ramas cu ceva in urma acestui targ, si vor putea aplica acel lucru cu success in viata.

 13. Observ ca sunteti prea ingusti la minte sa recunoasteti munca si calitatea altora. Din comentariile de mai sus reiese ca unde a castigat Biromax, nu a fost o jurizare corecta. Probabil v-ati obisnuit sa castigati si acum ca cineva v-a dat peste nas va dati loviti si vai doamne ce jurizare incorecta. S-a apreciat calitatea dragilor. Incercati sa intelegeti asta.

 14. Alex M. – Eu iti spun ca niciodata nu am fost invidios pe nimeni, NICIODATA, si imi asum responsabilitatea lucrurilor pe care le spun. In legatura cu ideea vi s-a spus, au venit niste colege de la mine din firma si v-au spus asta, plus ca sunt foarte obiectiv cu mine si cu cei din jur si extrem de critic, iar cei care ma cunosc pot aproba acest lucru si se vede de la o posta cand jurizarea e obiectiva si cand nu.

  In al doilea rand, cum poti spune ca m-am prezentat la targ cu munca celor care au avut firma anul trecut? Noi suntem in clasa a XIIa, asa ca anul trecut tot noi am participat si eu stiu cat de mult am investit in aceasta firma, din toate punctele de vedere, asa ca m-ai bine te-ai informa inainte sa afirmi aceste lucruri. Spre exemplu site-ul a fost modificat in totalitate, lucrand la el incepand cu vacanta de iarna si l-am finalizat la finele lunii Ianuarie.

  La catalogul profesional am modificat la cuprins, am modificat categoriile de produs, am schimbat domeniul de activitate, fiind nou pentru noi comercializarea produselor de Mercerie, sunt in catalog peste 50 de produse in acest sens, plus ca acest catalog a fost si tiparit intr-un alt format, drept pentru care am luat Premiul 1.

  Materialele promotionale, la fel ca si site-ul, au fost modificate in totalitate, fiind la un nivel, care nici nu se compara cu cel de anul trecut.

  Spotul a fost si el modificat in totalitate, adus la o calitate video mai buna, realizat chiar imediat dupa incheierea targului de la Iasi, luand si aici Premiul 2.

  Prezentarile, atat in limba romana, cat si in engleza si ele fiind modificate in procent de 50%, ba chiar prezentarea in engleza, dupa cum am mai afirmat, a fost sustinuta 100% liber, daca doriti poza sa observati ca in afara microfonului nu avea decat aer, pot face si asta.

  La catalogul creativ am muncit 3 elevi, timp de o luna, anul trecut neparticipand la aceasta sectiune.

  La stand, dupa cum am zis am pierdut din materiale in drum spre Bacau si ne-am reinventat pe loc, ba chiar am luat Premiul 2.

  Si la tranzactii, intreaba-ti colegele, pentru ca exact la ora 15, cand a venit una dintre colege sa faca tranzactii cu noi, am comandat de la voi si a gresit TVAul la o factura si am observat si i-am zis si mi-a zis ca nu stie sa calculeze si i-am explicat eu, ca valoarea respectiva o inmultesti cu 0,24 si rezultatul il aduni cu valoarea produsului si iti da pretul final si nu poti contesta asta si stateam si ma miram cum dupa o zi intreaga de tranzactii nu stii sa calculezi un TVA, altfel nu as fi retinut incidentul.

  Si noi am muncit singuri, ba chiar prof. coord. nici nu a fost cu noi la Bacau, din motive obiective, plus ca in urma cu 1 saptamana de termenul limita pentru inscriere la Targ nici nu stia ca vrem sa participam la acesta, decizia de a merge la Bacau apartinandu-mi in totalitate.

  In ceea ce priveste diplomele si faptul ca sunt ingust la minte, nu cred ca as fi afirmat “…cred ca toata lumea a ajuns la concluzia ca nu avem nevoie de nici o hartie care sa ateste ceea ce stim. Ceea ce s-a intamplat este ca si la scoala: unii pot avea note medii sau bune, nu excelente si sa aiba mai multe competente si sa fie mai buni.”

  P.S. – Daca ar fi fost totul pe merite, nici “pas!” nu as fi spus, asa ca degeaba incercati sa o scoateti cu mine, pentru ca nu va merge.

 15. Dl. Alex Mihus, “succes” are doar doi de “s” spre surprinderea ta. Exceptand acest lucru,consider ca esti depasit de situatie si nu faci fata cu bine criticilor aduse. Eu zic sa inspiri si sa expiri sa nu faci anevrism de la atata plagiat. Firma Biro Shop a fost si anul trecut la targul de la Bacau,unde,in prezentarea in romana a companiei a fost scris cu litere mari “TONOMAT DE RECHIZITE”.Acea prezentare a ramas in memoria laptopului,fii sigur.Conform DEX-ului “invidie” inseamna o gelozie provocata de succesele altora,dar te asigur ca in cazul firmei Biro Shop nu exista asa ceva.Ne cunoastem adevarata valoare si ne pretuim pentru ceea ce suntem.Asa cum si voi ati muncit,asa si ceilalti participanti au facut acelasi lucru.Nu sunteti nu nimic mai presus,ba chiar decadeti cand nu recunoasteti ca jurizarea nu a fost corecta. Pana si o persoana care a participat la organizare a recunoscut acest lucru. Si ar fi bine daca nu ai palavragi fara rost,pentru ca la final am mers si am dat mana cu cei de la standul vostru si i-am felicitat,de asemenea, pentru ideea “ingenioasa” si plagiat. In cazul in care nu ai fost de fata ti-am adus la cunostinta. Si in incheiere,as dori sa iti zic ca inainte de a scrie o pagina,ar fi bine sa consulti si limba romana sa vezi ce sfaturi iti mai da cand vine vorba de a te exprima corect in fata “vre-unui” om.Nu vrei sa il conduci la spital din cauza asta. Mult succes in continuare!

 16. Constantin S.

  Din cate stiam eu, Targul era doar pentru clasele a XI-a, de aceea am afirmat ce am afirmat.Dupa cum am zis, nu am avut habar de voi pana la Targ. De la altii am auzit ca firma voastra s-a prezentat anul acesta exact ca anul trecut, deci am presupus ca cei de a XI-a care au preluat firma anul acesta nu au schimbat nimic. Daca nu e asa, imi cer scuze pentru afirmatie si va felicit pentru munca depusa. Referitor la tranzactii, nu am auzit de acel incident, dar am sa ma interesez. Cert este ca s-a jurizat doar corectitudinea facturilor, in versiunea lor finala. Juriul nu a avut de unde sti ca reprezentantii nu stiau sa calculeze TVA-ul, atata timp cat pe factura suma era corecta .Trebuia sa ii lasati cu factura gresita. Dar in fine, nu mai are rost sa comentez degeaba.Deja am s-a facut prea mare tam-tam. Fiecare cu parerea lui. Ce m-a deranjat cel mai mult, e ca am fost acuzati de plagiat, ceea ce nu e adevarat. Repet, nu am avut nici cea mai mica idee despre “strategia” voastra. Daca vreti sa intelegeti asta, bine, daca nu, problema voastra.
  Bafta!

  Anonim
  Te-as intreba daca ai auzit de “Auto Correct” si daca ai vazut ora la care a fost scris mesajul, dar e irelevant.
  Ati participat si anul trecut, cand, din cate am auzit, voi ati fost “marii castigatori”. Nu stiu daca stiti, dar organizatorii de anul acesta, au fost organizatori si anul trecut. Deci voi considerati ca anul trecut, cand ati castigat,juriul si organizatorii au fost foarte drepti si cinstiti, iar anul acesta cand nu ati mai castigat, jurizarea nu a fost deloc corecta? Si eu sunt cel depasit de situatie care nu fac fata criticilor, si incerc sa imi gasesc scuze?
  Atat am avut de zis.
  Bafta!
  SYS.

 17. Dupa cum am zis, nu conteaza diplomele alea, pur si simplu au fost niste erori in jurizare, pe care tu oricum nu ai cum sa ti le asumi si nu sunt deloc subiectiv, ci chiar rezultatele de la targurile la care am participat dovedesc asta, iar cel mai veridic mi s-a parut la materiale promotionale, unde cu 2 targuri inainte (unul cu 2 saptamani inainte si altul cu 1 luna) am luat premiul 1 si chiar in cadrul targului vostru, fiind penultima firma, dpvd al nr standului, mi s-a propus o colaborare, din partea unei firme de la voi din Bacau, sustinand ca materialele sunt cele mai bine lucrate si foarte sugestive si din partea comisiei nu ni s-a acordat niciun premiu. Oricum, cuvintele sunt de prisos acum si poate se intampla si la case mai mari, fiind mai multe sectiuni si atatia participanti sa se mai omita unele lucruri (nu cu neaparata intentie).

  In ceea ce priveste partea de plagiat, pot lua in calcul si posibilitatea sa va fi venit aceeasi idee. De apreciat este ca desi am avut si noi aceasta idee, voi ati pus-o in practica, lucru pentru care ati depus timp si efort, sunt sigur de asta si va felicit.

  Da, si anul trecut ne-am numarat printre primii castigatori, oricum anul asta, chiar si prin premiile primite, se vede ca am ridichat stacheta. Am luat locul 2 acolo unde anul trecut am luat mentiune sau premiul III, cu mici exceptii si ti-am specificat mai sus toate modificarile facute si iti garantez ca e o neintelegere daca se spune ca nu am schimbat nimic, pentru ca eu am depus cel mai mare efort in acest sens si stiu tot ce am facut 😀

  Totodata, felicitari prof. coord. pentru timpul pe care l-a acordat organizarii acestui targ. Stiu cata munca se afla in spatele organizarii unui targ de genul.

  Dupa cum observ, esti si tu constient ca ideea este sa inveti ceva dintr-o astfel de experienta, sa-ti faci prieteni si sa intelegi ca viata este dincolo de zona de confort.

  Succes pe mai departe 🙂

 18. Felicitari tuturor celor care au luat parte la acest eveniment. De la organizatori si evaluatori pana la participanti, profesori, parinti si elevi vizitatori.

  Sunt foarte incantata de acest eveniment, dar si de alte târguri la care am luat parte. Anul asta a fost mult mai frumos decat anul trecut. Astept cu nerabdare alte editii ale târgurilor dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ