La puține zile de când a împlinit frumoasa vârstă de 70 ani (eveniment trecut aproape neobservat în ziua de 5 februarie), pictorul Mihai Nechita Burculeț, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, invită iubitorii artei din Onești la o cuceritoare expoziție.

Astfel, azi (joi 14 februarie), la ora 16.00 la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” are loc vernisajul Expoziției aniversare Mihai Nechita Burculeț – 70, eveniment ce va fi prezentat de criticul de artă Iulian Bucur, de la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” din Bacău.

Este de menționat faptul că pictorul Mihai Nechita Burculeț (format la Academia de Artă din Iași, unde a avut ca magiștri pe pictorii Dan Hatmanu, Victor Mihăilescu Craiu și Dimitrie Gavrilean), aniversează și 55 de ani dăruiți picturii!

Această expoziție este organizată sub patronajul Primăriei municipiului Onești și a Filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Bacău și cuprinde numeroase lucrări ce bucură privitorul prin combinația armonioasă a suprarealismului cu umorul și cu sentimentele adânci, care definesc arta pictorului Mihai Nechita Burculeț.

Despre bogata activitate expozițională a acestui pictor ale cărui lucrări se găsesc în colecții particulare din Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România putem menționa că în urmă cu doi ani el a mai bucurat publicul oneștean cu o expoziție deosebită – numită ”Cernit albastru”.

De asemenea, cu lucrările sale ce prezintă în modul cel mai fericit ”un amestec de bucurii” pictorul Mihai Nechita Burculeț a avut în cursul anului trecut expoziții la Tulcea și la Giurgiu, care s-au bucurat de un mare succes.


PUBLICITATE