Joana von Mayer Trindade

Joi, 28 mai 2015, ora 17.00, la Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau are loc prezentarea informala prilejuita de finalizarea programelor de rezidenta MAP-sharing of processes, din cadrul proiectului european de mobilitate, schimburi artistice si formare profesionala în domeniul dansului contemporan „E-Motional: rethinking dance”.

Primul proiect, intitulat „GLOBAL WARMING exercise” este conceput de Natalia Wilk (dansatoare independenta, performer), din Polonia, care lucreaza în dramaturgia coregrafica, cu Luis Garcia Munoz. Conceptual, proiectul are ca punct de plecare apa, esentiala în nasterea si perpetuarea vietii, ca element al unor desfasurari epice, prin corelatia între un anumit context acvatic si diferite stari asociate.

In acelasi cadru, bacauanii, in special tinerii amatori de dans contemporan, vor putea viziona un alt proiect, „Heaven is just a blue disguise of hell”, un performance duo, interpretat de coregrafa Joana von Mayer Trindade (Portugalia) si performerul Bruno Senune. Artistii propun un duel, o lupta cu contrariile acestei lumi, un joc coregrafic în care „haosul” apare ca un laitmotiv al explorarii inconstientului.

PUBLICITATE

Prezentarea proiectelor artistilor în fata publicului sub forma unor spectacole work-in-progress are loc în cadrul „E-Motional, Bacau dance connection -2015”, eveniment organizat în perioada 28-30 mai, de Centrul de Cultura „George Apostu”, care mai cuprinde colocviul dedicat proiectelor europene si colaborarii artistice la nivel international, vineri, 29 mai, ora 11.00, la Centrul Apostu, prezentarea spectacolului de dans contemporan si stand-up comedy, intitulat enigmatic „Saraiman”, cu Razvan Mazilu si Dan Badea, în data de 29 mai, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”.

Sâmbata, 30 mai, tot pe scena Teatrului, publicul este invitat la „Prélude”, un spectacol pentru copii si parinti, al companiei Silenda, din Franta. Proiectul “E-Motional: rethinking dance” este finantat de programul Cultura al Uniunii Europene si de Ministerul Culturii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ