Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 350000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 24 de ani, din Oneşti, cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cu propunere de trimitere în judecată.

PUBLICITATE

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în luna martie 2012, profitându-se de naivitatea unui bărbat de 53 de ani, persoană fără adăpost, se înfiinţează pe numele acestuia o societate comercială, pentru care este împuternicit administrator tânărul de 24 de ani.

De asemenea, din cercetări a reieşit că în 2012, societatea în cauză ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de fier beton în valoare de 1.132.778 lei.

Mărfurile în cauză ar fi fost vândute altei societăţi comerciale din ţară, sub preţul de achiziţie, cu scopul neachitării taxelor către bugetul de stat, iar pentru a simula operaţiuni comerciale cu persoana juridică plătitoare de TVA, societatea în cauză ar fi raportat, în declaraţiile fiscal, achiziţii fictive, având drept consecinţă denaturarea obligaţiilor fiscale, în sensul diminuării TVA.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 349.784 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ