Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit organizeaza a doua actiune in judetul Bacau prin Reteaua Multiplicatorilor de Informatii. Scopul este transmiterea informatiilor privind investitiile de succes si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Campania “Euroagricultura” va incepe marti, 17 iunie, si va dura patru zile.

Marti, de la ora 13, va fi vizitat proiectul “Achizitia de utilaje si echipamente agricole” derulat de Semacomp SA din Hemeius, dupa care va avea loc prezentarea campaniei si o sesiune de instruire. Miercuri, la ora 9,30, reprezentantii Ministerului Agriculturii si viitorii multiplicatori vor vizita un proiect derulat de Primaria Margineni: “Modernizare a drumurilor locale in satele Barati, Margineni, Luncani si Trebes, extindere retea canalizare si statie de pompare, extindere retea de alimentare cu apa in comuna Margineni, construire centru social pentru copii – servicii de tip after school, dotarea bibliotecii, asezamânt cultural si asigurarea dotarilor necesare evenimentului de promovare a traditiilor locale.”

APDRP: “Impreuna crestem satul românesc”

Urmatorul proiect vizitat, marti, in cadrul campaniei Euro Agricultura – “Impreuna crestem satul românesc”, va fi “Modernizarea unitatii de panificatie SC Dunicec Com”, realizat tot in Margineni. Dupa-amiaza, delegatia va alunge la Dealu Morii, mai exact la Prodagro Braifner SRL, si la Motoseni, unde vor vizita proiectul “Instalarea tinerei fermier”, derulat de Sopuch Raluca Maria.

In ziua a III-a, multiplicatorii de informatii vor afla cum s-a derulat un proiect integrat al Primariei Livezi de “modernizare a drumurilor de interes local, amenajarea infrastructurii pentru organizarea festivalului traditional Ziua Bradului, infiintarea serviciului after school pentru copii” si “Achizitia de utilaje pentru desfasurarea activitatii auxiliare in productia vegetala” a SC Visinul Casin SRL.

Dupa amiaza vor ajunge la atelierul auto realizat cu fonduri PNDR de catre Octav & Dany Prest la Podu Turcului. Tot aici vor vizita un atelier de panificatie apartinând Gim Vox SRL. Ultimul proiect de succes pe care il va vizita echipa PNDR va fi cel derulat de Primaria Cleja pe Masura 322: “Modernizare drumuri comunale, infiintare si dotare centru de asistenta dupa programul scolar tip after school, reabilitare si modernizare camin cultural pentru conservarea si promovarea culturii traditionale si achizitie utilaj pentru serviciul de gospodarie comunala.”

“Programul e foarte bun, dar procedurile sunt greoaie. Am, acum, un proiect si mai mare, de 3,5 milioane de euro, si e blocat din cauza contestatiilor. Daca intârziem, se inchide Axa si pierdem banii!”
Marcelin Solot, primarul comunei Margineni

“Eu nu stiu masura mai buna decât Masura 322! Sunt foarte multumit pentru ca am facut lucruri foarte frumoase in Cleja: un centru after school, drumuri si un camin cultural cum nu mai exista in Moldova.”
Ion Joca, primarul comunei Cleja


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ