15 iulie 2024
SportEuro 2024 continuă cu „sferturile”. Și fără România

Fotbal

Euro 2024 continuă cu „sferturile”. Și fără România

Euro 2024 a lichidat conturile cu optimile de finală. Din păcate, și reprezentativa României a încheiat conturile cu turneul final din Germania. Câștigătoare a Grupei E, în care s-a impus la golaveraj în fața Belgiei, Slovaciei și Ucrainei, naționala „tricoloră” și-a depășit condiția și așteptările, fâcându-și fanii să viseze la o reeditare a performanței din 2000, când s-a calificat în sferturile de finală.

Nu a fost însă loc de mai mult. Parcursul reprezentativei antrenate de Edward Iordănescu s-a întrerupt miercuri seara, la Munchen, în „optimi”, acolo unde a fost surclasată cu 3-0 (1-0) de Olanda. Diferența putea fi și mai drastică, în condițiile în care, exceptând primul sfert de ceas, olandezii au controlat autoritar întâlnirea.Atacantul lui Liverpool, Gakpo a debolcat tabela în minutul 20, pentru ca, după suita inerminabilă de ratări la poarta lui Niță, „Portocala Mecanică” să-și rotunjească pe final avantajul grație „dublei” semnate de Malen.

România rămâne cu satisfacția unui traseu mult peste condiția sa de outsideră, cu amintirea unei victorii de răsunet împotriva Ucrainei (3-0 în jocul de debut) și cu afecțiunea extraordinară a publicului, care i-a susținut necondiționat pe Radu Drăgușin și compania. Olanda, în schimb, își continuă Europeanul, urmând să întâlnească, sâmbătă, în „sferturi”, revelația Turcia, care a trecut cu 2-1 de Austria în „optimi”.

Programul sferturilor de finală

Vineri, 5 iulie, ora 19.00, Stuttgart: Spania- Germania. Ora 22.00, Hamburg: Portugalia- franța.

Sâmbătă, 6 iulie, ora 19.00, Dusseldorf: Anglia- Elveția. Ora 22.00, Berlin: Olanda- Turcia.

În prima semifinală, programată pe 9 iulie, învingătoarea dintre Spania și Germania va întâlni câștigătoarea partidei Portugalia – Franța, în timp ce în a doua semifinală, care va avea loc miercuri, 10 iulie, echipa care se va impune din „sfertul” Anglia-Elveția va înfrunta câștigătoarea confruntării Olanda-Turcia. Finala Euro 2024 se va desfășura pe 14 iulie, la Berlin. Toate partidele sunt televizate de Pro Tv.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri