Presa franceză salută, la unison, victoria obținută de Les Bleus în fața României (scor 2-1), vineri seara pe Stade de France, în partida de deschidere a Campionatului European de fotbal – EURO 2016, recunoscând totodată că “Les Bleus” nu au avut o misiune deloc ușoară în fața “Tricolorilor”.

Bogdan Stancu, văzut de France Football ca fiind cel mai bun jucător al României

Bogdan Stancu, care a marcat din penalty în meciul de deschidere a EURO 2016, Franța – România (2-1), este văzut de France Football ca fiind cel mai bun jucător al “tricolorilor” în această partidă.

Bogdan Stancu “a fost principalul pericol ofensiv”, apreciază France Football, care-l evidențiază și pe Nicolae Stanciu, ce “a încercat să găsească soluții la mijlocul terenului”.

PUBLICITATE

“Perechea de fundași centrali Chiricheș-Grigore a fost autoritară în prima repriză, înainte de a scădea ritmul”, scrie France Football. Revista remarcă intervenția lui Ciprian Tătărușanu la voleul lui Pogba, dar și greșeala comisă de portarul român la golul lui Giroud.

France Football a dat note surprinzător de mici jucătorilor români (au fost notați doar titularii): Tătărușanu 4 — Săpunaru 5, Chiricheș 4, Grigore 5, Raț 5 — Hoban 4, Pintilii 4 — Popa 5, Stanciu 5, Stancu 6 — Andone 5.

Pogba, o uriașă dezamăgire pentru presa franceză

Paul Pogba, mijlocașul naționalei Franței, a însemnat “o uriașă dezamăgire” pentru felul cum a jucat împotriva României în meciul de deschidere a EURO 2016, câștigat vineri de “les Bleus” cu scorul de 2-1, scrie France Football.

Pogba e notat cu 3 de France Football, care comentează: “Este așteptat în astfel de meciuri, iar mijlocașul lui Juve n-a fost niciodată la înălțimea evenimentului. Nici cu tehnica, nici cu impactul fizic, nici cu recuperarea, nici cu pasa verticală, nici cu șutul, nici cu atitudinea de lider pe teren. În plus, nici n-a încercat niciodată să-și simplifice jocul. O uriașă dezamăgire, deci”.

Cu 3 este notat și Patrice Evra: “Greșeli de plasament care au dat ceva fiori, în condițiile în care durduliul Popa nu prea era periculos. L-a faultat pe Stanciu și a provocat penalty-ul din care România a egalat. Lipsă de autoritate pentru un jucător cu asemenea experiență într-un meci atât de important”.

Dintre elevii lui Didier Deschamps, cea mai mare notă o primește autorul golului victoriei, Dimitri Payet (9), urmat de Lloris și Kante, ambii cu 7.

Lumina a venit de la Payet (L’Equipe)

“Lumina a venit de la Payet”, titrează cotidianul L’Equipe, subliind că “Franța a debutat cu bine la EURO-ul său, impunându-se, nu fără dificultăți, împotriva României (2-1)”. “Totul era întrunit pentru ca sărbătoarea să fie frumoasă. Cu condiția, desigur, ca Les Bleus să se impună. Într-un Stade de France zgomotos și plin de culoare, care aștepta doar golurile pentru a se aprinde, scenariul de vis a fost foarte aproape să eșueze. Mult timp jenată de o selecționată română solidă și disciplinată, echipa Franței a încheiat prin a se impune împotriva României. Un rezultat care îi lansează perfect pe Les Bleus în operațiunea de cucerire a trofeului pe teren propriu”, scrie cunoscutul ziar de sport din Hexagon.

L’Equipe evidențiază, totodată, jocul foarte bun reușit de “Tricolori”, care i-au pus în dificultate pe elevii lui Didier Deschamps, prin “determinarea”, “consecvența” și “calitățile lor defensive”, fiind foarte aproape de a obține ceea ce și-au propus, “însă o lovitură de geniu i-a adus brusc la realitate”.

“Payet îi eliberează pe Les Bleus”, titrează la rândul său Le Parisien, care notează că francezii “au început bine turneul lor, printr-un succes născut în durere în fața României (2-1)”. “Această victorie nu poate mulțumi pe deplin, chiar dacă ea valorează greutatea sa în aur, din punct de vedere strict contabil”, adaugă publicația din capitala Franței, care recunoaște însă că echipa lui Didier Deschamps trebuie să-și îmbunătățească mult evoluțiile în meciurile următoare pentru a-și putea atinge obiectivul.

Le Parisien notează că “alegerile tehnice greșite din prima perioadă, lipsa de decizie și de agresivitate la ultimul gest” putea să-i coste scump pe francezi. “A fost nevoie de un fulger al lui Payet pentru a evita un pas greșit”, conchide ziarul parizian. AGERPRES

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ