Capitanul Stiintei MD Bacau, Ionut Rotaru a marturisit ca va accepta oferta CS Stiinta de a incasa doua restante contractuale si de a nu-si depune memoriu la Federatie

Punct si de la capat. Punctul este aici, la meciul jucat si pierdut sâmbata seara la Odorhei. Capatul, in schimb, este in alta parte. Cel putin pentru capitanul Stiintei Municipal Dedeman Bacau, Ionut Rotaru. “Deocamdata, nu am semnat cu nicio alta echipa. In linii mari, insa, pot spune ca mi-am facut o idee destul de clara despre viitoarea mea destinatie. In situatia data, trebuie sa fiu realist si sa fac cea mai buna alegere pentru mine si pentru familia mea”, spune Rotaru, care, pe parcursul acestei saptamâni va avea o intâlnire cu directorul CS Stiinta, Florin Grapa pentru a da curs propunerii de a incasa doua rate contractuale pe lunile ianuarie si februarie, in schimbul promisiunii de a nu-si depune memoriu la FRF pentru celelalte restante financiare.

– Ionut, in urma cu o saptamâna, voi, jucatorii si antrenorii Stiintei MD Bacau ati primit o propunere din partea Clubului Sportiv Stiinta. Cred ca ai avut destul timp la dispozitie pentru a reflecta si a lua o decizie.

-Asa este, am luat o decizie numai ca programul meu a fost foarte incarcat si m-a impiedicat sa am o noua intrevedere cu domnul profesor Grapa pentru a-i comunica decizia luata. Când spun program incarcat, ma refer la cele trei meciuri cu Odorheiul, dar si la nasterea celui de-al doilea fiu al meu, Ayan, care a venit pe lume chiar de Ziua Copilului. In ceea ce priveste decizia luata, vreau sa va spun ca eu sunt dispus sa fac un compromis. Nu stiu, in schimb, ce intentioneaza sa faca ceilalti jucatori. Pâna la urma, nu este o decizie colectiva, ci personala.

-Pentru cei care vor declina propunerea CS Stiinta, exista riscul de a nu mai vedea chiar niciun ban. E putin probabil, daca nu chiar imposibil ca FRH sa execute silit CS Stiinta, in conditiile in care voi ati semnat contracte cu Top Sport si Stiinta MD.

– Nu stiu ce sa spun, este foarte posibil sa aveti dreptate. Stiti cum este, mai bine mai putin decât deloc. Inteleg intentia buna a domnului Grapa si, la urma-urmei, este bine ca se incearca, totusi, salvarea situatiei. Atât cât mai poate fi ea salvata. Totusi, am si eu o dilema: de ce aceasta propunere nu a venit in martie sau in aprilie pentru a sti si noi cu exactitate care era situatia?

-Probabil ca atunci lucrurile erau, inca, destul de incurcate, iar cei care erau indreptatiti sa faca o propunere- altii decât Florin Grapa si CS Stiinta- au tacut, asa cum tac si acum.

-Sa stiti ca pe noi, lucrul acesta ne-a deranjat cel mai tare. Sigur, banii sunt importanti- este vorba, pâna la urma de munca noastra- dar lipsa de respect cu care am fost tratati ne-a dezamagit foarte mult. Noi am fost consecventi, am mers mai departe, ne-am antrenat si am jucat, mai bine, mai rau, dar nu am lasat garda jos. In schimb, cei care aveau responsabilitatea de a ne prezenta situatia reala si de a ne da niste raspunsuri, n-au facut acest lucru. Iar acest tratament, repet, ne-a produs o mare dezamagire.

-Revenind la cazul tau, esti dispus, deci, sa accepti oferta de a lua doua restante si de a nu-ti depune memoriu, renuntând, practic, la restul de bani.

-Corect. Aici am mâncat o pâine alba si tot aici, in Bacau, ma voi intoarce la final de cariera. Ma consider bacauan din toate punctele de vedere. Prin urmare, inteleg situatia si ma conformez. Ramâne de vazut, insa, ce vor face colegii mei de echipa. Sincer, imi vine greu sa cred ca toti vor accepta situatia. Iar cel mai mare semn de intrebare este urmatorul: oare de ce marea majoritate intentioneaza sa plece? In opinia mea, e clar ca le este teama ca situatia sa nu se repete in viitor.

-Apropo de viitor: cum vezi viitorul Stiintei Municipal Dedeman Bacau?

-Cred ca lucrurile trebuie luate treptat. Mai intâi, trebuie rezolvata situatia actuala, astfel incât sa se stie cu exactitate care sunt merele si care sunt perele. Apoi, in functie de lamuririle care vor aparea, dar si de banii care vor fi alocati, se vor decide pasii ce trebuie facuti in continuare.

-Crezi ca Stiinta MD va continua in Liga Nationala sau ca este mai aproape de a o lua de la capat din esalonul secund?

-Mi-e greu sa dau un raspuns si cred ca, pentru moment, aceasta intrebare i-ar pune in dificultate si pe cei din conducere. Ceea ce cred cu tarie este ca nu ar fi nicio rusine daca Stiinta va porni din liga secunda. Bacaul are un centru foarte bun si aici ma refer in special la echipa de cadeti, care poate asigura un nou ciclu sportiv de viitor, cum s-a intâmplat si in urma cu opt-noua ani, când echipa a revenit in prima liga. Cel mai important aspect este credibilitatea, capitol la care hadbalul bacauan a suferit din plin pe parcursul sezonului recent incheiat.

-O ultima intrebare: spui ca nu ai semnat cu nicio echipa, dar ca ti-ai facut o idee despre viitoarea ta destinatie. Au existat sau exista mai multe oferte demne de luat in seama sau una anume s-a detasat clar de celelalte?

-Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar exista mai multe oferte demne de luat in seama, nu doar una singura. Si au existat si vara trecuta, atunci când, daca as fi stiut ce urmeaza sa se intâmple la echipa, poate ca as fi luat alte decizii.

Ayan, alaturi de Patrick

De la inceputul acestei saptamâni, familia Rotaru s-a marit cu inca un membru. Astfel, alaturi de Patrick, in vârsta de doi anisori si jumatate, si-a facut aparitia si Ayan. Cel mai nou membru al familiei a venit pe lume de Ziua Copilului, masurând 50 centimetri si cântarind trei kilograme si 450 grame. Deocamdata, Ionut si Alina nu s-au decis nici asupra perechii de nasi si nici asupra datei la care va avea loc botezul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Ce nu ne-a spus domnul Rotaru este cate trofee a castigat in 8 ani in care a luat salarii grase, sfidatoare chiar pentru restul bacauanilor care l-au sponsorizat. Asta nu e lipsa de respect ? La Constanta lucrurile sunt mai grave, dar nu s-a facut atata circ ca la Bacau. E drept ca ei n-au avut pe banca un circar ca Garralda iar ca si capitan un lider al grevistilor.

  2. Trebuie luat totul de la capat, din Divizia A, cu un lot tinar, de perspectiva, cu mai putini bani si cu mai multa rabdare si pasiune. Ce s-a intimplat pina acum cu Stiinta MD nu a fost decit o modalitate de a sifona bani publici pusa la cale de Stavarache si Apostol. Peste 7 milioane de euro in opt ani si doar un trofeu cistigat- Supercupa, si ala la masa verde este dovada clara a lipsei de competenta si de profesionalism. Ca sa nu mai vorbim de datoriile lasate sau de faptul; ca in cupele europene n-am facut nimic. In ceea ce priveste aducerea lui Garralda, asta a fost bomboana depe coliva.

LĂSAȚI UN MESAJ