Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Bacău a demarat o campanie de popularizare a proiectului MTS privind acordarea unui ajutor financiar copiilor născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014 ce se legitimează pentru prima oară la un club sportiv.

Luna trecută s-a dat undă verde proiectului guvernamental referitor la acordarea de vouchere în valoare de 300 lei copiilor născuți în perioada 1.01.2005- 31.12.2014 care se legitimează pentru prima data la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă. „CIS-ul poate fi elaborat și de DJST, nu doar de Ministerul Tineretului și Sportului”, a specificat Radu Ababei, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bacău, care a mai făcut o precizare importantă: „Legitimarea nu este obligatorie la nivel de Federație. Vorbim de copilul născut în perioada prevăzută de Ordonanța de Urgență 157/ 3 septembrie 2020 care se legitimează pentru întâia oară la o grupare sportivă. Voucherul nu poate fi folosit de un copil care a mai fost legitimat și care se înscrie la un alt club”.

Voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de echipament sportiv, banii pentru acest proiect asigurându-se de la bugetul de stat, prin Ministerul Tineretului și Sportului. „Cu 300 de lei se poate achiziționa un set de echipament complet. Poate că unora suma nu li se pare mare, dar cu siguranță că ea va găsi un impact favorabil în rândul famiilor cu posibilități reduse”, a punctat directorul DJST Bacău.

De altfel, target-ul organismului băcăuan condus de Radu Ababei îl constituie atragerea către sport a copiilor fără resurse financiare însemnate: „Trebuie să îndreptăm amatorii de sport de vârste mici din zona gri în zona albă. O componentă importantă o constituie mediul rural. Dar asta nu înseamnă că nu mizăm să atragem către sport și copii de la oraș. Dorim ca până la finalul anului 2020 să înregistrăm un plus de o mie de legitimări care să beneficieze de acest ajutor financiar de 300 lei”.

Cum se obține voucherul?

Primul pas este legitimarea copilului la un club sportiv deținător de Certificat de Identitate Sportivă (CIS). După ce se încheie procesul de legitimare, părintele sau tutorele legal al minorului va depune la club dosarul conținând cele șase documente necesare:

  • Certificatul de naștere al copilului (original și copie);
  • Actul de identitate al părintelui/ tutorelui legal care depune cererea (original și copie);
  • Legitimația sportivă (original și copie);
  • Declarația privind acordul prelucrării datelor cu character personal;
  • Cererea tip pentru acordarea voucherului și declarația pe proprie răspundere.

Mai departe, clubul va depune dosarele la Direcția  Județeană de Sport și Tineret de care aparține. După verificarea documentelor, voucherele vor fi tipărite și transmise către cluburi. Odată intrat în posesia voucherului, titularul îl poate valorifica în magazinele de echipament sportiv partenere ale emitentului.PUBLICITATE