Au trecut 26 de ani de la Revolutia din decembrie 1989. Jerfa românilor, printre care se numara si bacauani, a dat un alt sens existentei neamului românesc. Un gest, o lacrima si un gând de recunostinta s-a indreptat pe 22 decembrie si catre eroii bacauani ai Revolutiei. Parintii celor impuscati in 1989, rudele acestora, prieteni, autoritati locale, reprezentanti ai unor institutii publice, membrii unor formatiuni politice, militari activi sau in rezerva, veterani, cu totii si-au aratat pretuirea fata de cei care au fost jerta pentru poporul român. In memoria eroilor Revolutiei, la Cimitirul Central, a avut loc un ceremonial militar si religios, urmat de depuneri de coroane de flori, insotit de muzica militara si incheiat cu onorul militarilor din Garnizoana Bacau.

Dorul de cei pierduti creste de la an la an

Din cei aproximativ 20 de bacauani care au murit in Revolutia din 1989, patru dintre ei isi duc somnul de veci in Cimitirul Central Bacau. Numele lui George Nechita, Gheorghe Rusu, Marius Hasan sau Ciprian Pintea au fost pomenite de preotii care au oficiat slujba religioasa la Monumentul Eroilor Revolutiei din Cimitirul Central, strajuit de patru soldati. Eroii bacauani au cazut pretutindeni pe teritoriul României, acolo unde i-au purtat datoria militara, obligetiile familiale si cele de serviciu. La slujba de pomenire tinuta in cimitir au asistat si rudele eroilor. Cu durere in suflet, acestea au spus ca fiecare zi traita fara fii este la fel de grea. Dorul de cei rapusi este apasator, mai ales ca parintii au acum o vârsta, iar copiii numiti “cârja batrânetilor”, nu mai sunt de mult timp lânga ei.

Eroii Revolutiei au fost comemorati la Cimitirul Central

https://www.desteptarea.ro/eroii-revolutiei-au-fost-comemorati-la-cimitirul-central/

Posted by Desteptarea de Bacau on Tuesday, December 22, 2015

“Ne este greu fara George. Cu toate ca au trecut 26 de ani de la Revolutiei, ne este dor de el. Il pomenim in toate gândurile noastre si ne rugam pentru el. De când l-am pierdut pe el, imi canalizez toata energia catre copiii necajitI, care au nevoie de meditatii sau de ajutor la teme. Fiind profesoara, pot sa-i ajut pe acesti copii si o fac in memoria copilului meu”, declara Elena Nechita, mama eroului George Nechita

Nechita Gheorghe Dorel, locotenent major MApN, inginer cercetator la Institutul de Fizica Atomica; capitan post-mortem. A murit pe 22 decembrie, in Bucuresti, lânga Biblioteca Centrala Universitara, impuscat in inima. Eroul Gheorghe Dorel Nechita s-a nascut la 9 august 1960, în familia profesorilor Gheorghe si Elena Nechita. Dupa finalizarea cursurilor gimnaziale a urmat studiile liceale la clasa de matematica – fizica a actualului Colegiu National “Gheorghe Vranceanu”, din Bacău. A fost apoi admis primul pe lista la Facultatea de radio – locatie a Academiei Militare Tehnice din Bucuresti. În timpul studentiei a obtinut, in 1980, locul II la Olimpiada Balcanica de Matematica de la Ankara (Turcia). Era cercetator la Institutul de Fizica Atomica. Un glont vidia tras direct in inima a pus capat vietii sale la 29 de ani, in noaptea de 22 decembrie 1989, când apara Biblioteca Universitara din Bucuresti.

Pintea Ion Ciprian era student la Academia Tehnica Militara, Facultatea de Aviatie – UM 02425 Bucuresti. El a murit intr-un spital din Bucuresti dupa ce a fost impuscat pe 23 decembrie 1989, ora 1: 00, in fata sediului MApN din Drumul Taberei

Rusu G. Gheorghe era de profesie muncitor la Combinatul Chimic sI a murit pe 25 decembrie 1989 la Spitalul “Gh. Marinescu”, dupa ce a fost impuscat pe 23 decembrie, in zona Garii de Nord.

Hasan Marius Costel era soldat in termen la UM 01829 Otopeni; sblt. post-mortem. El a murit pe 23 decembrie 1989 in Bucuresti, in incinta unitatii militare pe Aeroportul Otopeni. A fost impuscat cu 19 gloante.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. am vazut un prefect fara cravata si cu 2 nasturi descheiati la camasa. ca sa arate ce? prostia si aroganta….mai are si pretentii sa I se prezinte onorul..rusine d-le prefect ,unde este respectul fata de cei care au murit la revolutie…

LĂSAȚI UN MESAJ