Profesorul de istorie de la Scoala Gimnaziala din Beresti Tazlau, Dumitru Viorel Georgian, continua un interesant si benefic proiect regional “Unirea românilor, un vis de secole”, aflat la editia a doua, la care participa mai multe scoli din zona Moinesti si din Bacau. Vineri, 24 aprilie, formatiile artistice de la scolile “Stefan Luchian” (coord. prof. Corina Stoian), “Tristan Tzara” (coord. prof. Anca Mares si Otilia Purcaru), Colegiul Tehnic “Grigore Cobalcescu (coord. prof. Ancuta Raluca)” din Moinesti, Colegiul National Catolic “Sf. Iosif” Bacau (coord. prof. Sebastian Bunghez), “Stefan cel Mare” Zemes (coord. prof. Raluca Palade), scolile din Beresti Tazlau si Turluianu (coord. prof. Denisa Dumitru, Viorel Dumitru si Gabriel Lungu), Sc. Gimnaziala Ardeoani (coord. prof. Cornelia Moisa), Sc. Frumoasa –Balcani (coord. prof. Patricia Baciu), au sustinut, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, un program artistic de poezii patriotice, cântece si montaje literare, care a avut ca generic “Eroi au fost, eroi sunt inca”.

Au participat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, prof. Dumitru Tulpan, primar al comunei Beresti Tazlau, col. (r) Paul Valerian Timofte, presedinte al Filialei judetene a “Cultului Eroilor”, Vilica Munteanu, director al Arhivelor Statului, prof. Gheorghe Manolache, director adjunct al Colegiului Tehnic “Henri Coanda” Bacau, care au vorbit elevilor prezenti despre importanta unei asemenea manifestari, apreciind efortul, daruirea si profesionalismul cadrelor didactice pentru a insufla copiilor sentimentul patriotic, dragostea de tara, cât si a respectului acordat eroilor neamului, veteranilor, tuturor celor care s-au jertfit, in marile batalii pentru independenta tarii, pentru glia stramoseasca.

“Proiectul face parte din Calendarul activitatilor extra – curriculare CAER –2015 si este dedicat implinirii a 70 de ani de la victoria trupelor aliate impotriva Germaniei, din Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Impreuna, elevi si profesori, prin ceea ce facem dorim sa omagiem eroii, personalitatile istorice, veteranii de razboi, dar cel mai important lucru este faptul ca am reusit sa aducem in repertoriul formatiilor artistice poezii, cântece vechi patriotice uitate in ultima perioada, sa le insuflam sentimentul patriotic, dragostea fata de tara si popor. De asemenea, dupa cum vedeti, copiii poarta frumoase costume populare, din zona noastra, confectionate de bunicii si parintii lor”, ne-a spus prof. Dumitru Viorel Georgian.

PUBLICITATE

Urmatoarea activitate se va desfasura la Tescani, unde, cu sprijinul Primariei Beresti Tazlau, a primarului acestei localitati, se vor desfasura mai multe manifestari culturale, la care vor fi invitati veterani de razboi, urmasi ai acestora, printre care si dezvelirea unui bust al eroului aviator Constantin (Bâzu) Cantacuzino, cu ascendenta in acele locuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ