6 mai 2024
ActualitateErasmus+ la „Vrănceanu”

Erasmus+ la „Vrănceanu”

Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” este beneficiarul a două noi proiecte Erasmus+, care se vor desfășura în perioada 2019-2020. Este vorba de „2Bsafe(Browsing and Bullying Safe)”, nr. proiect 2019-1-RO01-KA229-063113_1, coordonat de colegiu și având parteneri din Luxemburg, Finlanda, Macedonia și Spania, în valoare totală de 159.036 euro, și de „Campus Stellae for Europe” , nr. proiect 2019-1-ES01-KA229-064905_3, coordonat de un liceu din Madrid și având parteneri, alături de România, școli din Slovenia și Portugalia, din care colegiului îi revin 29.397 euro. Cele două proiecte de parteneriat strategic între școli-schimb interșcolar vor antrena 50 elevi din colegiu, alături de 10 cadre didactice din școală.

Primul proiect, coordonat de „Vrănceanu”, își propune niște teme de mare actualitate: cum să facem comunicarea on-line mai sigură, cum să identificăm știrile false, cum să identificăm și să combatem discriminarea și bullying-ul, care au dimensiuni îngrijorătoare. Vor colabora 150 elevi din 5 școli europene, alături de aproximativ 25 profesori și vom avea în final un ghid al comunicării on-line, un grup de sprijin pentru victimele discriminărilor și bullying-ului, o piesă de teatru care să ilustreze comportamentul în situații de discriminare și un ghid de comportament în caz de bullying-materiale care vor putea fi folosite și de alte școli sau comunități.

Al doilea proiect, coordonat de un colegiu din Spania, își propune să construiască o identitate europeană comună descoperind ce conexiuni pot fi găsite în zilele noastre între țări din vestul, centrul și estul Europei legate de calea Sfântului Iacob spre Santiago de Compostela. Unii dintre participanții la proiect (80 elevi și 30 profesori) vor avea șansa să devină pelerini, iar metodologia proiectului se va axa pe 5 „laboratoare” vizând viața sănătoasă, arte și arhitectură, comunicare, editare de video, web design. Ca produs final se va crea o hartă a Europei care va avea evidențiată trăsăturile comune și specifice diferitelor națiuni, descoperite în timpul proiectului și un ghid al pelerinului european. Astfel, elevii colegiului alături de profesorii lor vor avea șansa de a colabora cu parteneri din 7 țări europene, conlucrând pentru scopuri comune și având experiențe interesante și utile viitorului lor.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri