Copiii de pe Valea Plângerii vor avea o vacanta plina de surprize in cadrul “Scolilor de Vara” organizate de voluntarii FSC si de cei ai Asociatiei Girlguiding din Marea Britanie, sositi saptamâna aceasta.

Primele “Scoli” au loc in Dealu Morii si Motoseni. In fiecare comuna, 15-20 de voluntari vor fi alaturi de copii, straduindu-se sa-i invete lucruri noi si sa le ofere sansa de a se distra. Voluntarii locuiesc in salile de clasa, isi gatesc singuri, isi gospodaresc resursele, au grija de ei insisi, dar si de copii.

Activitatile se desfasoara intre orele 8-14 in cadrul cluburilor de pictura, sport, creatie, muzica si dans, engleza si calculatoare. Partea recreativa cuprinde jocuri menite sa le dezvolte spiritul de echipa, spiritul competitional si fair-play-ul. Seara sunt invitati la discoteca organizata in aer liber sau la vizionarea unui film.

PUBLICITATE

 

La sfârsitul micii vacante, cei mai activi dintre copii sunt premiati. Dupa “Scolile de vara” din Motoseni si Dealu Morii, urmeaza cele din Colonesti si Godinesti (24-29 iulie), Corbasca si Podu Turcului (31 iulie-5 august), Stanisesti si Slobozia Noua (7-12 august).

“In continuare, pentru multi dintre acesti copii, «Scoala de Vara» ramâne singura distractie autentica pe perioada vacantei. Prin intermediul voluntarilor FSC si al celor britanici au contact cu lumea din afara satului lor si calatoresc, prin jocuri, informatii, filme educative in cele mai indepartate colturi de lume. Pentru ei, saptamâna «Scolii de Vara» e ca o excursie de vis in care uita de viata lor saracacioasa, de munca la câmp, de grijile zilei de mâine!”
Gabriela Achihai, presedinte FSC

Fondurile destinate activitatilor acestei editii a “Scolii de Vara” provin din donatiile oferite in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, dar si dintr-o campanie de strângere de fonduri realizata de mai multi voluntari din Marea Britanie pe portalul Benevity.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Buna seara ! Stimata redactie ,va rog sa schimbati titlul articolului ,,Englezii fac voluntariat pe Valea Plangerii”! cu ,,Englezii fac voluntariat pe Valea Zeletinului”! Spun aceasta deoarece in comuna noastra ,Colonesti sunt oameni gospodari si totusi suna ,,a mila” acest titlu. Va multumesc,cu deosebit respect! Huluba Irina-Elena

    • Titlul nu are legatura cu cat de gospodari sunt oamenii, ci cu o realitate: este una din cele mai sarace zone din judet. Si asta nu pentru ca oamenii nu ar fi harnici sau nu ar munci, ci din motive care tin de politica economica a tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ