Echipajele Rally Team se pregatesc pentru etapa a 5-a din sezonul 2013, una dintre cele mai importante a Campionatului National de Raliuri, etapa ce face parte ii din Campionatul European de Raliuri. Aceasta se va desfasura in perioada 25-27 iulie la Sibiu si va avea un coeficient “2”, ceea ce inseamna ca celor care vor puncta in campionatul intern li se va dubla numarul de puncte câstigate la final, datorita faptului ca distanta acestui raliu va fi dubla fata de celelalte etape din Campionatul National.

Pilotii Bacau Rally Team (BRT) sunt nerabdatori sa ia startul cu forte proaspete, totul fiind pregatit din punct de vedere tehnic, fizic si psihic. Echipa e formata din 4 echipaje: Adrian Raspopa – Catalin Grigoriu cu Citroen DS3 R3T (clasa 5), Dan Girtofan – Adrian Berghea cu Skoda Fabia S2000 (clasa 2), Rares Tomita – Levente Csegzy cu Mitsubishi Lancer EVO9 (clasa 3) si Bogdan Samoila – Florin Cojocaru cu Dacia Logan (clasa 9).

Membrii echipei vin dupa Raliul Transilvaniei cu puncte pretioase, câstigate pe probele de la Cluj Napoca si dupa etapa de la Tulcea, unde au urcat pe locul 2 pe podiumul rezervat echipelor. Dupa Raliul Sibiului va urma Raliul Moldovei, organizat in Bacau, in perioada 13-14 septembrie, o competitie care ajunge la a 3-a editie si care devine tot mai populara.

PUBLICITATE

“Intreaga echipa organizatorica este mobilizata pentru pregatirea Raliului Moldovei de la Bacau. In prezent se lucreaza la repararea unei noi probe speciale foarte virajata, unde copilotii vor avea «minute grele», utilajele rezolvând deja principalele probleme din câteva puncte de pe traseu. In curând se va pregati si o noua proba lânga Buhusi, ce are finalul pe asfalt pe o distanta de circa 1,3 km. In a doua zi de raliu vor fi 4 probe distincte, grupate in aceeasi zona, foarte bune pentru accesul spectatorilor. Vom mentine proba de 26,6 km din zona Moinesti, cele 2 probe din zona Trebes, adaugând superspeciala pista de karting «Speed Park» ce a fost reamenajata de curând” – spune Adrian Raspopa, organizatorul etapei de la Bacau.

Adrian Raspopa are un parcurs foarte bun in acest an, obtinând podiumuri la fiecare etapa, inclusiv un binemeritat loc 1 (clasa 5, doua roti motrice) la Raliul Deltei. El a revenit in 2013 pentru a face un campionat complet, dupa o pauza de aproape 3 ani in care a concurat ocazional. Astfel, pentru cea de a doua jumatate a acestui an, singurul plan este cel de a ataca si de a câstiga campionatul la clasa doua roti motrice.

Dan Girtofan a avut un inceput mai dificil in acest sezon, dar a revenit la ritmul normal in lupta pentru podium si odata cu participarea la Raliul Transilvaniei a obtinut si primul podium al acestui an, un loc 3 in clasamentul general. Pentru etapele ramase echipajul Dan Girtofan – Adrian Berghea vizeaza primele 3 pozitii in clasamentele generale.

Rares Tomita a revenit in campionat dupa o etapa de absenta si a adunat la Cluj puncte valoroase pentru el si pentru echipa, reusind sa se claseze pe locul 2 in clasamentul juniorilor si la clasa 3. El a declarat ca de-abia asteapta etapa Raliul Sibiului, “unde un rezultat bun va conta foarte mult in economia campionatului datorita coeficientului”.

Bogdan Samoila urmeaza in acest an o curba ascendenta de re-acomodare cu masina pe probele de raliu, datorita pauzei de câtiva ani in care nu a mai concurat. Obiectivul lui este sa termine fiecare etapa a campionatului din ce in ce mai sus in clasamente si in acelasi timp sa adune puncte pentru echipa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ