Astăzi, de la ora 16.00, la sala de conferințe a hotelului „Podu’ cu lanțuri”, debutează ediția a șaptea a simpozionului internațional „Soluții științifice inovatoare în agricultură”, programat să se desfășoare în perioada 22-24 ianuarie.

Organizat de cunoscuta firmă băcăuană Romchim Protect, evenimentul reușește în fiecare an să adune laolaltă cele mai importante nume din domeniul agriculturii, fie că vorbim despre producție, cercetare sau educație.

Sunt invitați să participe reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii, profesori universitari, cercetători de renume, reprezentanți ai marilor corporații internaționale specializate în domeniul agriculturii moderne ș.a..

„Tema principală a simpozionului se referă la rezolvarea problemelor majore cu care se confruntă fermierii în contextul schimbărilor rapide ale climei la nivel global. Avem invitați din Israel, Australia, Moldova, Ucraina, Ungaria etc, inclusiv nume sonore din mediul academic, de la institutele de cercetare, dar și fermieri din toată țara, respectiv Banat, din Dobrogea, din centrul țării, din nord”, a declarat Ion Neculcea (foto), organizatorul evenimentului.PUBLICITATE