Se spune că experiența te recomandă. Dar și ce iese din mâinile tale și rămâne după tine. În urmă cu mai bine de 30 de ani, în spațiul economic băcăuan apărea firma Elisa, afacere pusă pe picioare de Vasile Manole, un băcăuan care, prin munca lui, a construit locuri și obiective. După atât timp, firma Elisa a trecut la un alt nivel și de curând a demarat construirea unui cartier de locuințe în Bacău, pe Calea Moldovei 190, un loc numit, cum altfel, Complexul Elisa Rezidence.

Construcția noului cartier Elisa Rezidence a demarat în primăvară, atunci când firma a împlinit 30 de ani. Practic, s-a dorit ca la ceas aniversar, Elisa să aducă ceva nou pentru băcăuani, acesta fiind primul proiect ca dezvoltator imobiliar. Complexul Elisa Rezidence este format din 5 blocuri, în regim parter plus 4 etaje , cu 165 de apartamente de 1, 2 și 3 camere. Clădirile vor fi dotate și cu lifturi iar zona va dispune de locuri de parcare spații verzi și loc de joacă. Cartierul va avea și o barieră de acces la intrare.

Elisa are o experiență bogată în domeniu, chiar dacă nu a mai construit asemenea cartiere în Bacău. Cu ani în urmă, Vasile Manole și firma pe care o conduce, au construit 13 blocuri și 400 de vile în Irak. Practic, se poate vorbi de un oraș întreg la care, pe lângă construcțiile imobiliare, Elisa a construit și lucrările edilitare: drumuri, poduri, autostrăzi. Toate acestea în patru ani.

„Am mai construit și în țară. Două blocuri în București. Dar vremurile nu au fost mereu favorabile. Irakul a fost o piață bună de construcții și dacă nu începea războiul cu ISIS cred că și acum eram acolo. Acolo, acum cred că este de lucru pentru următorii 100 de ani”, a povestit Vasile Manole care a continuat să ne spună câte ceva despre firma pe care a ridicat-o și care i-a adus atâtea satisfacții. „A fost foarte frumos. Elisa a plecat de la o roabă și o lopată, în 1991. Au fost și suișuri și coborâșuri. Am avut multe lucrări în Bacău și vă dau exemplu complexul EMD, pista de karting dar fără pista de rulare, preungirea de la Primărie, pasajul de la gară, străpungerea de pe str. Mihai Viteazu spre Piața Centrală pe lângă biserica Sf. Neculai, blocurile ANL de la Buhuși și câte și mai câte. De aia m-am și ținut de construcții, că am satisfacția muncii”, a completat directorul general de la Elisa Bacău,Vasile Manole. La început, Elisa s-a ocupat de comerț, așa cum făceau toate firmele nou înființate după 1990.

Până la începutul pandemiei firma Elisa a construit în capital după care lucrurile nu au stat tocmai grozav. Așa că, Vasile Manole, împreună cu echipa sa, a gândit acest proiect care a durat ceva vreme și care a demarat în primăvară.

„Am pornit de la ceva mai mic și am început să dezvoltăm. Practic de la ceva mic am ajuns la un proiect care se întinde pe un hectar și ceva. Noi ne-am axat și am căutat nișa noastră de clienți. Când am început să finisăm partea de proiectare am dat foarte mare importanță la partea de compartimentare, de suprafețe, bugete, ceea ce oferim ca facilități. În momentul de față suntem destul de avansați cu vânzările”, a declarat Marius Iștoc de la Parteners Avenue, care se ocupă de sectorul vânzări în cadrul acestui proiect. Iștoc a precizat și faptul că sunt mai multe variante și posibilități de achiziționare a unui apartament în Complexul Elisa Rezidece, inclusiv posibilitatea de rate la dezvoltator. Mai sunt variantele de plată integral, caz în care clientul poate negocia un discount, dar și varianta creditelor ipotecare. „Noi nu refuzăm pe nimeni și avem soluții pentru fiecare”, a mai spus Marius Iștoc.

Cât despre zona aleasă, reprezentanții Elisa au spus că în orice oraș zona de nord este una rezidențială. În cazul Complexului Elisa Rezindence sunt foarte multe avantaje de amplasare. În primul rând, nu este chiar la stradă, cartierul fiind legat de Calea Moldovei printro alee, ceea ce reduce semnificativ poluarea sonoră, Calea Modovei fiind destul de circulată. Așezarea cartierului este în apropiere de parcul Gherăiești și de canalul de fugă, într-o zonă verde și liniștită, o zonă perfecta pentru sport și mișcare în aer liber.

 

Pentru a înțelege mai bine și a cunoaște tainele succesului Elisa Bacău trebuie să facem o altfel de prezentare:

Viziunea

Viziunea Elisa este să se situeze printre cele mai de success companii de Antreprenoriat General și de construcții industrial din România, prin seriozitate, professionalism și calitate. Elisa trebuie să satisfacă întotdeauna nevoile clienților, prin a le oferi cel mai înalt nivel calitativ al serviciilor din domeniu.

Echipa

Elisa s-a dezvoltat în jurul unor oameni cu viziune, tineri, dinamici, a căror perspectivă în acest domeniu a accelerat dezvoltarea companiei.

Despre Elisa

Pe o piață cu un grad înalt de competitivitate, Elisa nu a trebuit doar să construiască, ci să o facă perfect. Acum, mai mult de 150 de angajați lucrează energic, ajutați de cele mai noi echipamente și tehnologii. Cifra de afaceri a companiei s-a multiplicat de câteva ori datorită faptului că fiecare construcție a însemnat pentru Elisa o bornă a identității sale. „Facem totul responsabil și cu suflet. Așa am decis să procedăm după fiecare contract încheiat. Și pentru a ne fi mai ușor, ne-am organizat în divizii cu personal experimentat și specializat în aria sa de lucru”, au precizat reprezentanții Elisa Bacău.  Aceștia au mai spus că: „Construim pentru viitor și asigurăm clienților noștri locul în care trăiesc, locul în care muncesc, locul în care își crează produsele sau locul în care le depozitează. Noi facem casele clienților noștri, birourile lor, spațiile de producție sau de depozitare de care au nevoie.”

Sigur, dacă ar fi să vorbim detaliat despre firma Elisa Bacău și experiența celor 30 de ani, cu ușurință am umple pagini bune de ziar. Noi ne oprim aici cu prezentările, dar toate detaliile despre noul Complex Elisa Rezidence, care va finalizat în luna august 2022, le puteți descoperi pe siteul oficial www.elisaresidence.ro, iar relațiile suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0729.10.67.67.

 

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE