Elevii pot fi premiați de municipalitate doar pentru distincțiile obținute la competițiile internaționale

3

Potrivit unei ordonanțe emise de Guvernul Cioloș, anul trecut, elevii și sportivii nu mai pot fi premiați de autoritățile locale decât dacă au obținut medalii la concursurile internaționale.

Gala învățământului băcăuan, Gala sportului și bursele acordate elevilor din municipiul Bacău se vor organiza și derula și în anul 2017, în acord cu modificările legislative. Primarul Cosmin Necula informează că fondurile necesare organizării celor două gale și acordării de burse școlare au fost prinse în proiectul de buget al municipiului Bacău încă de la momentul întocmirii acestuia.

Mai mult, alocările financiare aferente acordării burselor școlare au fost majorate de la 1.500.000 lei -anul 2015 și 2.550.000 lei – anul 2016, la 2.750.000 lei în anul 2017.

PUBLICITATE

Potrivit modificărilor legislative, începând cu data de 22.12.2016, pot fi premiați în cadrul Galei învățământului doar elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale, iar în cadrul Galei sportului doar sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale.

Mai precis, potrivit actului normativ adoptat de către Guvernul Tehnocrat – Ordonanța de urgență nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, adoptate prin modificarea Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, intrate în vigoare de la data de 22.12.2016:

“(…)se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale pe obiecte de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Un sportiv nu va avea timp si pentru invatat, chiar daca este mediocru din toate punctele de vedere, dar rezultatele chiar natioanale ii va da sperante, iar o incurajare va fi benefica. Vezi fotbalul juvenit in ce stadiul este degeaba avem liceu sportiv in Bacau , rezultatele au aparut de mult si in fotbal si in handbalul masculin vezi Romania / Danemarca etc. Respect pentru un profesor handabalul CSS Bacau care face performanta, sa de-a Primaria Bacau stimulente la ce au facut anul trecut CSS Bacau si se vad rezultate si in anul acesta , rusine Primaria Bacau.

  2. Este o interpretare extrem, dar extrem de perversă a Legii Finanțelor publice. Să punem articolul întreg:

    Articolul 9
    (1) În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă premii personalului din cadrul acestora.
    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale şi naţionale oficiale, pentru elevii, studenţii, cercetătorii şi profesorii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale pe obiecte de învăţământ şi pentru profesorii care i-au pregătit pe aceştia, cu încadrarea în alocarea bugetară.

LĂSAȚI UN MESAJ