De ieri, 16 iunie, a inceput si cea de a doua proba orala la examenul de Bacaluareat – evaluarea competentelor digitale. Fiecare centru de examen si-a stabilit criteriile de intrare a candidatilor in salile de examinare, pe clase si in ordinea alfabetica. Frauda sau tentativa de frauda duc la eliminarea candidatului din examen.

In functie de gravitatea faptei, acesta nu va mai avea dreptul de a participa la acest examen decât dupa doua sesiuni. Exista insa si posibilitatea de a se reinscrie sesiunea urmatoare, dar totul depinde de decizia presedintelui de comisie. Sunt inscrisi peste 4.500 de absolventi de liceu, parte dintre ei si din promotiile anterioare.

Candidatii care la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, intrucât se considera ca nu au sustinut probele orale.

„A fost usor. Oricum nu se dau note, ci doar calificative – mediu, experimentat si avansat. Intrebarile sunt uzuale, nu au un grad mare de dificultate. Eu zic ca toti colegii mei se vor descurca”, ne-a spus Mihaela Lazariuc, candidata la Colegiul National „Gh.Vranceanu”. Practic, simpla prezenta la aceasta proba, inseamna si promovarea ei.

Urmeaza examenul la o limba straina

Evaluarea competentelor digitale este programata pâna la sfârsitul acestei saptamâni. Probele orale vor continua în perioada 23-27 iunie cu testarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor incepe pe 30 iunie, cu limba si literatura româna si vor continua pe 1 iulie cu proba la limba si literatura materna, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului si pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele de la probele scrise vor fi afisate in 7 iulie, iar dupa rezolvarea contestatiilor, pe 11 iulie vor fi cunoscute si rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ