Elevii din Scoala Gimnaziala Tisa Silvestri, impreuna cu profesorii lor, au derulat in parteneriat cu Directia Silvica-Ocolul Silvic Traian, proiectul de educatie ecologica „Reinviem Colinele Tutovei”.

Proiectul s-a desfasurat pe perioada martie-mai 2015 sI a cuprins mai multe activitati, printre care, concursul de desene pe tema „Padurea si beneficiarii ei” si expozitie de ierbare „Flori de primavara”. Activitatile s-au incheiat cu o actiune de plantare de puieti pe terenurile degradate din zona Tisa Silvestri, comuna Odobesti.

„La aceasta activitate de plantarea puietilor, alaturi de elevii din scoala noastra din Tisa Silvestri au participat si copii de la Scoala Gimnaziala Ciuturesti.

PUBLICITATE

Copiii au vazut cum arata o padure neafectata, care se regenereaza natural, si o zona afectata, unde am plantat puieti. Toti elevii nostri au fost mândri de aceasta activitate si ne-am propus sa participam si anul viitor la astfel de actiuni”, a declarat prof. Ala Mihai, coordonator de proiect.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. E bine ca acesti copii planteaza copaci, dar e grav faptul ca ei muncesc pentru a acoperi hotiile facute de conducerea Romsilva si insp de silvicultura din tara.
  Daca nu se opresc aceste furturi din fondul forestier roman, copiii si nepotii nostri nu vor mai putea respira aer curat in aceasta tara.
  Cum e posibil ca in alte tari sa nu se mai facataieri de paduri si la noi nu se ia nici o masura serioasa in aceasta directie?
  Raspuns: strainii tin la sanatatea natiei si urmasilor lor.

 2. FRUMOS,FELICITARI ,RESPECT ,CINSTE VOUA !!!

  Unde au defrisat strainii in complicitate cu tradatorii de neam si de tara ,impadureste noua generatie a Romaniei !

  Fiti binecuvantati toti cei care faceti lucruri bune,frumoase si ziditoare pentru glia stramoseasca !

 3. Apoi….tre sa reinvie Colinele Tutovei fiindca la Dragomiresti, Vaslui, la bifurcatia Vaslui – Barlad s-a inaltat un gater …care pune la pamant toata copacaraia …veche de zeci de ani de pe acele dealuri !

 4. O actiune frumoasa sortita esecului.Degeaba faci aceste actiuni de bun simt daca de maine apar aia ,crescatorii de oi si crape,si le fac praf munca.Bani si eforturi absolut inutile intr-o tara in care nu se respecta nici o regula.Prin anii 86-88 s-au cheltuit cateva miliarde de dolari sa se impadureasca muntii Dobrogei.Toata silvicultura tarii a participat cu puieti,oameni ,fonduri banesti la aceasta actoine perfect inutila.Ar fi trebuit sa fie padure sa te manace lupii dar lipseste cu desavarsire de nu gasesti un bat sa te aperi de caini.Erau sute de stani de mancau oile si caprele puietii inainte de a fi plantati.Era ministru un dobitoc,denumit Tabaras care a dat afara pe toti inginerii silvici care ii semnalau aceasta idiotenie.
  Coasta aia goala de la Straja,care e data la tv tot timpul ca fiind defrisata salbatec,a fost plantata in fiecare an.Si daca se mai planteaza 100 de ani tot asa va fi.Cand treceti pe acolo ,opriti pe marginea drumului si numarati animalele domestice care isi fac veacul acolo.
  Tinerii acestia vor fi primii care se vor descuraja si nu o sa mai contribuie la nici o actiune de acest gen

 5. e un gest frumos din partea copiilor sa faca plantatie,asta daca nu au fost mai mult obligati,problema e ca alti cu munca si alti fac bani pe munca lor,trebuia sa mearga aia care au facut mii sau milioane de euro sa mearga sa sape cu harletul prin radacini pana fac bataturi in palma,nesimtiti nu alta

 6. Statul ar trebui sa ceara garantii bancare pentru costul reimpaduririi hectarelor taiate de firmele de exploatare, garantii pe care sa le restituie abia dupa ce firmele reimpaduresc ce au taiat. Nu sa cheltuie bani de la buget si sa puna la munca elevii, care au de invatat, sa se dea de munca somerilor si asistatilor sociali…

LĂSAȚI UN MESAJ