Proiectul Erasmus+ ,,Bullying not in my school” se apropie de finalul perioadei de implementare. În luna mai, a avut loc cea de a cincea mobilitate a proiectului, în Atena, Grecia.

Au fost prezenți elevi și profesori din școlile partenere din Portugalia, Turcia, Polonia, Grecia și România. Echipa de la „Cuza” a fost formată din elevele Istrate Evelina, Chiruță Alesia, Colțănel Ilinca, Dumitru Eveline, și Rebegea Isabela, însoțite de profesoarele Popica Elena și Chiciu Oana. Gazdele extrem de primitoare au organizat o săptămână plină de activități atractive, ateliere de lucru, jocuri în echipe, mese rotunde în jurul unei idei unice: fiecare dintre noi trebuie să fie conștient că orice acțiune, oricât de mică, poate aduce schimbări imense.S-a insistat pe conceptul Teoriei Haosului, conform căreia „un fluture care își miscă aripile în New York poate cauza un taifun în China”. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să găsească o cale pentru a combate bullying-ul. Școala din Grecia a propus să explorăm aceste variante prin desene, pictură (Van Gogh workshop), teatru și prin crearea unor mini-cărți cu mesaje anti-bullying. Elevii au învățat să își creeze propriile jocuri digitale cu ajutorul platformei educationale e-me.edu.gr, propusă de Ministerul Educației din Grecia și care este accesibilă tuturor elevilor europeni.

În ultima seară, partenerii au organizat o petrecere, unde fiecare țară a pregătit o masă traditională, prilej de bucurie și degustare a deliciilor aduse. Vizita a fost și un prilej deosebit de a cunoaște cultura și civilizația elenă, de a împărtăși experiențe culinare de neuitat și de a trăi momente unice în primitoarele familii grecești.

Un proiect de suflet se termină în curând, dar amintirile activităților vor ramane mereu in sufletele tuturor – elevi, profesori și părinți!

Prof. Oana Chiciu

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE