Numai ochi si urechi. Asa au fost cei 35 de elevi ai clasei a XI-a C de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau, care ne-au trecut ieri, la orele prânzului, pragul redactiei. Tinerii au fost interesati de munca ziaristilor si modul cum se realizeaza un ziar, unii fiind interesati sa imbratiseze aceasta meserie, cea de jurnalist.

Redactorul-sef, Razvan Bibire, le-a prezentat elevilor „alecsandrieni” procesul „de productie” al ziarului, de la culegerea informatiilor din teren, la redactarea si punerea in pagina a materialelor de presa si pâna la forma finala a ziarului care pleaca la tipografie. Dupa prezentare, tinerii au pus tot felul de intrebari, demonstrând ca sunt interesati de aceasta activitate.

„Clasa a XI-a C unde sunt si diriginte este pe profil stiinte sociale. Aceasta actiune face parte dintr-un proiect mai amplu de activitati de informare privind orientarea profesionala a elevilor nostri”, a declarat, la finalul vizitei, prof. Ramona Mocanu, coordonator de proiect.PUBLICITATE